Kayserispor, ligin ilk yarısının son haftalarına girdiğimiz şu günlerde 16. hafta mücadelesinde kendi açısından büyük önem taşıyan karşılaşmadan 1 puanla ayrılmasını bilerek ligde yoluna emin adımlar atarak ilerlediğini göstermiş oldu. Kâğıt üzerinde ‘beraberlik’ olarak görülen ve sıradan bir sonuç gibi anılan bu maç sahadaki mücadeleye baktığımızda ne kadar önemli bir puan olduğunu bize bir kez daha hatırlatmış oldu.
Maçın ilk yarısında açık konuşmak gerekirse temsilcimiz beklenen performansı ortaya koyamadı. Bazı pozisyonlarda topa sahip olsak da üretkenlikten çok uzak, hücumda bir türlü istediğini yapamayan bir takım görüntüsü içindeydik. Hatta ilk yarı akıllara ‘bu takımın forvet oyuncuları yok mu?’ sorusunu da getirdi. Ancak ikinci yarıyla birlikte bambaşka bir Kayserispor izledik. Daha istekli, daha cesur ve en önemlisi rakip kalesinde gol atarak kazanmayı isteyen bir takım vardı. Yapılan ataklar, rakip yarı alandaki baskı ve oyundaki mücadele örneği ‘temsilcimiz eksik olsa da elinden geleni yapabiliyor’ dedirtti.
Karşılaşmanın son dakikalarında Cardoso’nun aşırtma vuruşunda kaçan yüzde yüzlük gol pozisyonu ise maçın kırılma anıydı. O top ağlarla buluşsa bugün çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Olmadı… Ama buna rağmen sahadan bir puanla ayrılmak, özellikle ligin ilk yarısının son haftalarında, moral ve direnç adına küçümsenmeyecek bir kazanım oldu.
Maç sonrasında Başkan Nurettin Açıkalın’ın yaptığı açıklamalar ise taraftarımızın yüreğine adeta su serpecek cinstendi. Eksiklerin farkında olunduğunu ve sezon arasında bu eksiklerin giderileceğini açıkça ifade eden Başkan Açıkalın, ‘en kısa sürede tüm çalışmalara başlayacağız’ mesajını verdi. Bu da Kayserispor’un sahipsiz olmadığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.
Takımın bu oyunundan ortaya çıkarttığı bir puana sevindik ancak gelelim hafta başından bu yana çağrılarda bulunduğumuz tribünlere! Ne yazık ki bu noktada aynı cümleleri kuramayacağımı belirtmek isterim. Böylesi kritik ve bir o kadar da hayati bir maçta tribünlerin daha dolu ve daha coşkulu olmasını beklerdim. Sahada geçen haftaki mücadeleye bakarak değişmiş ve terini bu forma için akıtan bir futbolcu topluluğu vardı. Ancak bu zahmetin karşılığı olarak tribünlerdeki bu ilgisizlik gerçekten düşündürücü bir durumdu. Kayserispor sadece sahadaki 11 oyuncudan ibaret değildir. Bunu daha öncesinde de çoğu zaman dile getirdim. Takımın itici gücü her zaman taraftarı olmuştur.
Unutulmamalı ki bu ligde alınan her puan altın değerindedir. Takım elinden geleni yaparken, tribünlerin suskun kalması kimseye fayda sağlamıyor. Kayserispor’un yanında olan Kapalı Kale grubunun dışında gerçekten gönül verip gelenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama bundan sonrasında bu takımı lütfen yalnız bırakmayalım. Ayakta kalmaya çalışan temsilcimize hep birlikte el verelim. Bu yüzden şimdi sıra tribünlerde… Çünkü bu şehir, bu takım, bu mücadele daha fazlasını hak ediyor.