Tarih: 04.08.2025 16:09

Kastamonu Üniversitesi’nin düzenleyeceği ICEFC2025 desteklenecek

Facebook Twitter Linked-in

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenecek olan "6th International Conference on Environment and Forest Conservation", TÜBİTAK'ın yürüttüğü BİDEB programı çerçevesinde desteklenecek.
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi'nin 18-21 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği "6th International Conference on Environment and Forest Conservation" (ICEFC2025), TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen "2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği" programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Bu destek, kongrenin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmakla birlikte, ormancılık ve çevre bilimleri alanlarındaki akademik çalışmaların gelişimine önemli katkılar sunmasına katkı sağlayacak.
İklim Dayanıklılığı için doğa temelli çözümler ana temasıyla düzenlenecek olan sempozyum, iklim değişikliği, doğal afet yönetimi, biyoçeşitlilik koruma ve sürdürülebilir orman yönetimi gibi güncel küresel sorunlara bilimsel yaklaşımlar sunmayı hedefliyor. Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve sektör temsilcisinin katılımı beklenen etkinlik, bilimsel iş birliklerinin güçlenmesi ve disiplinlerarası fikir alışverişinin teşviki açısından önemli bir platform olacak.
Kongre ile ilgili bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Gür, etkinliğin Kastamonu Üniversitesi, Mindanao Devlet Üniversitesi, Bogor Tarım Üniversitesi ve Güneydoğu Asya Bölge Tropikal Biyoloji Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirileceğini belirtti.
Prof. Dr. Gür, "18-21 Kasım 2025 tarihleri arasında Kastamonu'da gerçekleşecek 6. Uluslararası Çevre ve Orman Koruma Konferansı'na (ICEFC2025) tüm ilgilileri saygıyla davet ediyoruz. Konferans, dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanlarına, orman bilimleri ve çevre koruma alanındaki en son gelişmeleri paylaşmak, disiplinlerarası iş birliklerini geliştirmek ve yeni bakış açıları kazanmak için değerli bir buluşma alanı sunacaktır. Genel ve tematik oturumlarla zenginleştirilen programda, çok sayıda bilimsel sunum ve tartışmaya yer verilecek" dedi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, TÜBİTAK'ın bu projeyi desteklemesinin üniversitenin bilimsel alandaki başarılarının bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Ormancılık ve tabiat turizmi alanında ihtisas üniversitesi olarak, bu destek bize büyük bir gurur veriyor. ICEFC2025, yalnızca akademik bir etkinlik değil, aynı zamanda iklim dayanıklılığı için doğa temelli çözümlere katkı sunacak stratejik bir platformdur. Bu önemli adımda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Topal, sempozyumun üniversitenin uluslararası bilim çevrelerindeki yerini pekiştireceğine, yeni iş birliklerinin kapılarını aralayacağına ve ilgili alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB