AK Parti MKYK Üyesi Hamza Dağ, ABD ile İsrail'in İran'a saldırısını ve bölgeyi bir ateş çemberine döndürme gayretini eleştirdi. "ABD ile İsrail'in İran'a ne yapmaya çalıştığını, bölgemizi nasıl bir ateşe atmak istediğini gayet iyi biliyoruz" dedi.
Dağ, her Ramazan'da İsrail'in Müslümanların huzurunu bozmak için elinden geleni yaptığını ve Gazze'nin sürekli gündemde kaldığını vurguladı. İsrail'in soykırımcı Başbakanı Netanyahu'nun bu politikalarına dikkat çekti.
Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ve Suriye'deki krizde gösterdiği nitelikli ve tecrübeli duruşa değinen Dağ, "Bu ülke, bu coğrafyada istikrar adası olmuştur, yine istikrar adası olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Millete bu savaşlardan dolayı bir bedel ödetilmediğini ve ödetilmeyeceğini belirtti.
Hamza Dağ, konuşmasını güçlü bir uyarıyla tamamladı: "ABD ve İsrail, Beyrut'a ve İran'a saldırırken bir okulda 185 çocuğu katlettiler. Bunların hesabı eninde sonunda Netanyahu'dan da ABD'den de sorulacaktır."