https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


YÜZDEKİ KIRIŞIKLIKLARLA NASIL BAŞA ÇIKMALIYIZ?

Merhaba Gürhaber Okurları


Özellikle yirmili yaşları geçmiş bayanların ve bayların büyük çoğunluğunun ortak derdi kırışıklık korkusudur. Bayanların çoğu güzellikle enstitülerine bu sebeple başvururlar. Bilinmelidir ki kırışıklıklar, elbette herkesin başına gelecektir. Fakat bu süreyi geciktirmek bizim elimizdedir. Kırışıklıklar dokuların gevşemesinden, bazı hastalıklardan ve sinirsel nedenlerden olabilmektedir. Kırışıklıklar alt tabakaların fonksiyon bozukluklarından kaynaklanır. Bu dokuların aktiviteleri azalınca, elastikiyetleri azalır ve kırışıklıklara sebep olur.

Yine kan dolaşımının yavaşlaması, su kaybı veya yağ kaybı da kırışıklığın sebepleri arasında sayılabilir. Kan dolaşımının yavaşlamasından dolayı meydana gelen kırışıklıklarda yapılacak her türlü masaj yararlı olacaktır fakat uzman kişiler tarafından yapılması gerekir; aksi halde daha kötü sonuçlar doğurabilirler.

Masaj yapan kişi (uzman) yüzün kas yapısını çok iyi bilmelidir. Evde de bir enstitü bakımıymış gibi kırışıklıklara karşı üretilmiş kremler kullanılmalıdır, özellikle kritik bölgelere uygulanmalıdırlar (Göz kenarları, alın, boyun ve ağız kenarları gibi) .

Sonunda doku yenilenmesine de başvurulabilmektedir. Uzman hekimler tarafından uygulanan oldukça özel bir tedavidir ve iyi sonuçlar vermektedir.

Kırışıklık bir boşluk ve bazı araştırmacılar emilmesi imkânsız maddeleri cilt altına enjekte ederek doldurma üzerinde çalışmalar yapmakta (silikon vb) .

Yepyeni tekniklerle doku yenilenmesi yapılmaktadır. Yeni teknikler şu ilke üzerinde yoğunlaşmaktadır: Doğal özümlenebilir maddelerle cildi beslemek.

Bu ürünler krem veya serum şeklinde olup, derinin yüzeysel katlarında kullanılacaktır. Deri büyük moleküllerden oluşmuş olduğundan besleyici maddenin geçmesine engel olan bir bariyer oluşturmaktadır. Bu nedenle de bu maddeyi yüzeysel derinin alt tabakalarına geçirecek bir teknik gerektirmektedir. Bazı statik basınçlı özel aracıların yardımı olmaktadır. Dokunun yapısında bir canlandırma, bir gençleştirme gerçekleştirilebilmektedir.

Bu yöntem yalnız uzman hekimler tarafından uygulanabilmekte olup, son derece güzel sonuçlar alınmaktadır.

‘Hangi yaşlarda ‘doku yenilemesi’ uygulanabilir?’diye düşünebilirsiniz. Bunun cevabı ‘her yaşta’ olur.  Yirmili yaşlar için öncelikli koruyucu bir uygulamadır. Olgun yaşlardaki derin kırışıklılar için uygulanması çok gerekli olup, uzun zaman aldığından çok geç başlanmaması tavsiye edilir.

Sağlıkla güzellikle kalın…