https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


ULAŞIM A.Ş.´DE PROJELER!

Büyükşehir Belediyesi´nin ulaşım konusundaki tek sorumlu birimi Ulaşım A.Ş.´de, hafta başında bir toplantı yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi´nin ulaşım konusundaki tek sorumlu birimi Ulaşım A.Ş.´de, hafta başında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Genel Müdür Feyzullah Gündoğdu, şirket olarak 2017 yılında yaptıkları ve 2018 yılında yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı. Gündoğdu özellikle yerli üretim araçlar konusunda açıklamalar yaparak Büyükşehir Belediyesi´nin önemli bir kar elde ettiğini belirtti. Yapılan ihale ile araç başına 900 bin Avro daha avantajlı olarak yeni raylı sistem araçları aldıklarını ve 30 araçlık filo için 27 milyon Avro daha az ödeme yaptıklarını anlatan Genel Müdür Gündoğdu, bu sayede yerli üretimin de teşvik edildiğini, yerli üreticilerin de bu sayede daha etkin hale geldiğini hatta farklı şehirlerden de yerli araç alımı yönünde tercihlerin olduğunu aktardı. Sadece ihalelerle alımlar değil, bunun yanı sıra diğer şehirlere yapılan çalışmalarla şirketin belirli oranda kar sağladığı, 2018 yılında bütçelerindeki bu payın %25 oranına çıkartılması için de çalışmaların yapılacağı ifade edildi. Yani kısacası Ulaşım A.Ş. yapacağı çeşitli farklı projelerle kar sağlayan bir şirket gibi çalışmalarına devam edecek. Bu gelirlerle de ilimizdeki ulaşım çalışmalarına katkı sağlayacak. Her ne kadar ?trafik konusunda sorunsuz bir şehiriz´ desek de, bazı saatler özellikle merkezde sürücüleri ve yayaları zor durumlarda bırakabiliyor. Cumhuriyet Meydanı girişi ve çıkışı bir anlamda bu saatlerde kilitleniyor. Bizce uzun ama başka şehirlerde trafiği bilenlerin kısa olarak adlandırdığı bu zaman zarfı ise 10-15 dakika arasında yer alıyor. Hani ışıkta beklemeyi pek sevmeyen bizler de, durum böyle olunca ulaşım serzenişlerinde bulunuyoruz?   

Hadi başka şehirlere yapılan projeler gelir sağlıyor, peki ilimizdeki yollarda ulaşım konusunda nasıl bir yol izlenecek dersiniz? Toplu taşıma ilimizin trafik konusundaki tek çözüm mekanizması gibi görünse de bazı kesimlerin maliyet yönünden eleştirileri yok değil. Bakınız yeni alımı yapılacak elektrikli otobüsler sayesinde hem yeni açılacak hastaneye ulaşım konusunda hem de şehir içine girmeden bazı toplanma alanlarından büyük araçlar sayesindeki taşımalarla şehir içi trafiğine de bir çözüm bulunacağı belirtiliyor. Bu konuda belirli toplanma merkezleri var mı? diye sorduğumda ise hala ilimizin doğu ve batı aksında çalışmaların yapıldığı belirtildi. İyi de bence bu olay çok önceden belirlenmeli ve şehir merkezine gidecek araçların da sayısının nasıl azaltılacağı bir plan dahilinde olmalıydı. Genel Müdür Gündoğdu, yuvarlama bazı mekânlardan bahsetti ki bunlardan birisi Organize Sanayi´deki tramvay son durağı ile ilimizin doğusundaki Doğu Garajı´ydı.

Ulaşım konusunda özellikle otobüs seferleri ve bunların oluşturduğu rotaların en minimize edilmişlerine yer vereceklerini belirten Genel Müdür Gündoğdu, bu sayede hem yolcu memnuniyetini bir kat daha artıracaklarını hem de daha hızlı ulaşım sağlayacaklarını ifade etti. Aslında bu konuda ?yeni alınacak elektrikli otobüslerin büyük katkısı olacak´ dersek yanlış söylememiş oluruz. Çünkü yeni ve büyük otobüsler yeni hastaneden başlayacak Cumhuriyet Meydanı´na gelecek ve oradan da Fakülte´ye gidecek. Bu hat birçok otobüsün de işini kolaylaştırırken diğer yandan trafiğe de katkı sağlamış olacak. Bu arada 2018´de ilimizde bazı noktalarda ana aks dediğimiz rotalar oluşturulacak. Bu rotalara ek olarak da kılcal yollar olacak. Ulaşım konusunda bu ana rotalar yükü çekerken diğer yerlere ulaşım da rahatlayacakmış.

Son olarak üzerinde konuşulan konu ise müşteri memnuniyeti oldu. Taşımacılıkta memnuniyet anketleri yaptırdıklarını belirten Gündoğdu, bu anketlerdeki memnuniyet seviyelerini en üstte çıkartmak için de çalıştıklarının altını çizdi. Umarım bu memnuniyet konularında vatandaşın şikâyetlerini veya eleştirilerini umursarlar. Çünkü bu konuda özellikle otobüslerin şehir içindeki kullanımlarında trafikte sıkıntılar yaşayan birisi olarak sorunları dile getirmeye gayret ediyorum. Eğitimin her zaman şart olduğunu belirterek bu konuya hassasiyet göstermeleri de çok iyi olmuş?