https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Şevket TEKİN


Talasgücü elimizde patlayacak mı?

Şevket TEKİN


TFF 3. Lig ekiplerinden Talasgücü Belediyespor, sezonun başlamasına 1 ay kala tam ifadeyle elimizde patlayacak gibi duruyor. Transfer yapamayan ve sezon hazırlıklarına başlayamayan temsilcimiz, büyük ihtimalle yeni sezonda ligde yer alamayacak. 

İşin aslına bakarsak yaşanılan senaryo Kayseri için bilindik. Sadece belediye desteği ya da kulüp başkanı desteği ile 3. Lig’e kadar yükselen ve geride kalan sezonda ilk kez 3. lig mücadele eden Talasgücü Belediyespor’un deyim yerindeyse soluğu kesildi. Onursal başkanı, kulüp başkanı, teknik direktörü ve oyuncuları, büyük özveri ile takımı Bölgesel Amatör Lig’den 3.Lig’e taşıdı. Tabii süreç zorlu olunca, daha kıymetli bir takım haline dönüştü. Alt yapısını da güçlendiren sarı-lacivertliler, aldıkları şampiyonluklarla adını tüm Türkiye’ye duyurdu. Gel gelelim ki sevincimiz kısa sürdü. Temsilcimiz, 2024-2025 sezonunun başlamasına 1 ay kala henüz takımı oluşturarak sezon hazırlıklarına başlayamadı. Kulis bilgilerime göre, önümüzdeki 1 hafta içerisinde takıma destek bulunabilirse yeni bir kadro oluşturularak lige başlanacak. Tabii ki ihtimaller üzerinden konuşuyorum. Gereken destek bulunamayabilir. Bu da acı ama gerçekleşmesi yüksek bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. Çok umutlu değilim, umarım ikinci ihtimal gerçekleşmez. Gerçekleşirse çok yazık olur. Emek emek işlenen ve kurulan takım, kapanma yolunda emin adımlarla ilerler. Şehrin ileri gelenleri, iş insanları, taraftarların bir araya gelerek takımı yeniden ayağa kaldırmaları gerekiyor. 

Bana göre; takım kalan kısa sürede ayağa kaldırılsa da gereken sonuçları alamayacak. Olumsuz senaryo çizmek istemiyorum ama kalan sürede transfer mi yapılacak, sezon hazırlıklarına mı başlanacak? Bazen şunu da düşünmeden yapamıyorum; şehrin her yerinde hayırsever katkısı varken neden spor kulüplerine destek sağlanmıyor? Sonuç itibariyle takımların alt yapılarda bizim çocuklarımız yok mu? Yaptığımız ya da yapacağımız desteği farklı şehre mi yapıyoruz? Bence, herkes şapkasını önüne koyup, şehrin değerlerine neden destek vermediklerini sorgulamaları gerekir. Daha duyarlı ve anlayışla spora yönelmemiz gerektiğine inanıyorum. 

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır.”