https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Nasuh Durmaz


Şüyuu vukuundan beter

Bir şeyin dedikodusunun yapılması, lafının çıkması onun gerçekleşmesinden daha kötüdür anlamına gelir.


Bir şeyin dedikodusunun yapılması, lafının çıkması onun gerçekleşmesinden daha kötüdür anlamına gelir.

Anlaşılacağı üzere bir olayın herkesçe sözünün edilmesi, dilden dile dolaşmasının, o olayın gerçekleşmesinden dahi kötü olduğu durumu anlatan deyiş.

 

13 yıl önce Bodrum Güvercinlik'teki yangın çıkan arazi için bakan tarafından tekrar yeşillendirileceği söylenmişti. Bakın yeşillendirilmiş...

(Numan Olcar. Facebook )

 

 

Sosyal medya ve muhalif basında önceki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kiraladığı yaklaşık 70 aracı AK Parti'ye tahsis ettiğine dair bir liste dolaşmaktadır.

Listede başta Numan Kurtulmuş olmak üzere pek çok AK Partili isme araç tahsis edildiği iddia ediliyor.

Bu listede ismi geçen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı  " söz konusu araçları ne gördüm, ne duydum nede kullandım ” diyor.

Sedat Peker’in videolarında iddia ettiği gibi; adam öldürmeler, kemik kırmalar, uyuşturucu trafiği, mala mülke çökmeler, çeteler, derin devlet, mafya, baskın, tehdit, Bakanlar,  Milletvekilleri ve gazeteciler var.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, “Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntılıdır. Binde birken önünü alamazsanız, bu yüzde bir, sonra onda bir olur sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış” ifadesini kullanmış, “Videoları seyreden, gazetede okuyan savcıların harekete geçip gereğini yapmaları lazım. Devlete güveni sağlamak açısından bu gereklidir” demişti. (12 Mayıs, DW Türkçe)

 

29.03.2021 -

Aldığı maaş dudak uçuklatıyor.

AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya'nın ailesi kamuda kritik görevlerde bulunuyor. Kardeş Ömer Fatih Sayan, hem Bakan Yardımcılığı görevinden maaş alıyor hem de Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığından... İşte Sayan'ın aldığı maaşlar.

(Haberimiz var net)

 

Devletten yardım alan “yoksul aile” sayısı bir yılda yüzde 102 arttı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2020 Faaliyet Raporu’na göre sosyal yardıma muhtaç hane sayısı bir yılda yüzde 102 artışla 6,6 milyonu aştı.

Cuma 2 Nisan 2021 12:34

İndytürkcom

 

16 Nisan 2021 11:55

AKP'li belediyelerin "insan kaçakçılığı sektöründe" yıldızı parlak.

Yurt dışına eğitim gezisi görünümlü insan kaçakçılığı skandalı büyüyor. AKP'li Yeşilyurt Belediyesinin ardından AKP'li Akçakiraz Belediyesinin de kaçakçılıkta köprü işlevi gördüğü ortaya çıktı. (Evrensel)

 

22.04.2021 13:13

Diyanet’in ‘Alevi dedesi’ diye Almanya’ya gönderdiği çocuğun babası: Oğlum ve ben Hristiyan’ız

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi hizmet pasaportuyla (gri pasaport) yurt dışına ‘Alevi dedesi’ gönderme projesi kapsamında Almanya'ya gidip geri dönmeyen 15 yaşındaki H.G.’nin babası Kamer G., “Bir Hristiyan’ın çocuğu Alevi Dedesi olarak gelebilir mi? Ben ve oğlum Hristiyanlığı seçmişiz ama oğlum Alevi Dedesi olarak gelmiş” dedi. Kamer G., Avrupa’ya gitmenin en kolay yolunun gri pasaport olduğunu belirterek, “Parasını verdim çocuğumu getirdim” ifadesini kullandı.

(Birgün net)

 

25.04.2021 19:11

Maaş saltanatı süren bir isim daha ortaya çıktı: Aylık geliri 176 bin TL!

Kamu kaynaklarından kendilerine bağlanana ikişer-üçer maaşla ‘geçinmeye çabalayan’ isimlere bir yenisi daha eklendi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın aylık gelirinin 176 bin 727 lira olduğunu açıkladı.

(Haberimiz Var Net)

 

MHP’li Adana Karataş Belediyesi ‘olmayan mehteran takımıyla’ insan kaçırmış. Gri pasaportla yurt dışına gönderilen 30 kişiden 20’si geri dönmemiş.

(3-6 2021 Haberimiz var net)

 

Bürokraside çift maaş uygulamasına son verilmelidir.

Makamın kendisi zaten payedir. Başka paylarla örselenmesine izin verilmemelidir.

Bugünkü ekonomik koşullarda toplumun vicdanını rahatsız eden bu tür bir uygulama, siyasi kırıma dönüşebilir.

Mehmet Metiner · 12 Haz 2021·Twitter for iPhone

 

AK Partili Mehmet Metiner bile 'çift maaş' kıyağına isyan etti

Bürokratların farklı şirketlerde de görevli olmaları nedeniyle birkaç yerden maaş almaları toplumun tüm kesimlerinin tepkisini çekiyor. Sık sık gündeme gelen 'çift maaş' tartışmalarına bir isyanda AK Partili Mehmet Metiner'den geldi. AK Partili eski milletvekili ve Erdoğan’ın eski danışmanı Mehmet Metiner, bürokraside çift maaş uygulamasına son verilmesi gerektiğini söyledi.

(14.06.2021 Karar)

 

Bürokraside çift maaş uygulamasına son verilmelidir" çağrısında bulunan AKP'li Mehmet Metiner, Twitter'dan yaptığı paylaşımı sildi. Metiner'in bir süre sonra hesabını kapattığı görüldü.

AKP'li bürokratların çift maaş almasını eleştiren AKP'li Mehmet Metiner, önce paylaşımını sildi, ardından hesabını kapattı.

(15.6.2021 Birgün)

 

İşte isim isim çift maaşlı bürokratlar.

Milyonlarca vatandaş işsizlikle boğuşurken ve milyonlarcası da asgari ücretle geçinmeye çalışırken, bürokraside çifte ve üçlü maaş keyfi var. Bazı bürokratların aldığı aylık ücretler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 88 bin liralık maaşını bile geride bıraktı.

17 Haziran 2021 Veryansın TV

 

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol'un, tadilat gören müdürlükteki bir katı sadece kendisine tahsis ettiği görüldü. Uygulama "Pandemi önlemi okullara yok, müdüre var" dedirtti.

Personele çay servisinin olmadığı müdürlük binasında müdürün kendine ait mutfağının olduğunu belirten çalışanlar, Abdülaziz Yeniyol’un makam odasına yeni perdeler, yeni koltuklar ve yeni zemin döşemesinin 2021/14 sayılı tasarruf tedbirleri genelgesine de aykırı olduğunu söylediler. Tasarrufun personel için geçerli olduğunu, müdürün şahsında her hangi bir harcama sınırının olmayışına tepki gösteren çalışanlar, okullarda kâğıt, temizlik malzemesi vb. ihtiyaçları velinin cebinden karşılayan anlayışla yaşadıklarının tezatlığına dikkat çekti.  Çalışanlar "Pandemi önlemi okullara yok, müdüre var" diye tepki gösterdi.

6 Eylül 2021

Odatv.com

 

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZMIŞ.

Küçük de olsa birtakım belirtilerin önemli olaylara işaret olduğunu anlatan bir sözdür. Yani olası durumlarda en ufak dahi olsa belirtisi vardır.

Takdir ve yorum sizin.