https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nde yine neler oluyor?

S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nde yine neler oluyor?


Hani bizim şu S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi vardı ya işte bugün sizlere orası ile alakalı bir yazıyla paylaşımda bulunmak istiyorum. Hani üzerine gitmiyorlar dedikleri ancak belge konusunda söz verdikleri halde belgelerini göndermedikleri o kooperatifin nihayet belgeleri elime ulaştı. Öyle farklı belgeler var ki işin neresinden bakacağımı bilemiyorum. Kaldı ki bir de bu hafta sonu genel kurul yapılacakmış. Tam olarak S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin 26.05.2024 tarihinde saat 10:00 da Camikebir Mah. Gürcü Cad. No: 11 Melikgazi-Kayseri adresinde genel kurul toplantısı varmış duyanlar duymayanlara iletsinler. Neden böyle söylüyorum derseniz iddiada bulunan şahıslar genel kurulun 15-20 kişi ile yapılacağını ve yine sen ben bizim oğlan tarzında bir genel kurulla işi resmiyete dökeceklerini söylüyorlar. Bu iddia bulunan arkadaşların da burada beklentileri var mı yok mu bilemem ama şunu söylemek gerekiyor ki, o kadar büyük yapıların olduğu yerde sanırım 300’den fazla üye var gibi görünüyor.

Bu kooperatifin yapılacak olan genel kurulunu bir kenara koyalım iddiaları dillendirelim diyeceğim ama bunu bir kenara koymak da bence büyük bir sıkıntı. Ne de olsa işin hukuki boyutu bu şekilde tamamlanmış oluyor ve sonrasında kimseye bir söz hakkı da düşmüyor. Bu yüzden öncelik olarak genel kurulda sorumluluğu olanların bu toplantıya katılması gerekiyor. Sonrasında diğer iddialar diyebiliriz. 

Buradan iddialar demişken isterseniz olayın birkaç soruluk bölümünde şikâyetçi olanların veya rahatsız olanların sorularını fazla bir değişim yapmadan buradan paylaşayım. Bu sorulara umarım kooperatif yönetimi veya başkanı cevap verir:

SORU 1 - 2014 yılında kooperatife daha arsa satın alınmadan önce sanki şeker arazisi ihaleden kooperatif adına satın alınmış gibi kooperatife üye kaydı yaptığınız doğru mudur? 

SORU 2 - 2014 yılından TOKİ 2016 yılına kadar üyelerden sanki kooperatif adına arsa satın alınmış TOKİ’ye taksitleri düzenli olarak yatırılıyor gibi beyanlarda bulunarak mesajlar çekip usulsüz aidat topladığınız doğru mu?

SORU 3 - Özellikle 2020 yılından sonra kooperatif üyelerinden ortak arsaları soranlara, araştıranlara sert bir üslup ile ‘ortak arsa diye bir şey yok olanları da üyeler arasında pay ettim’ dediğiniz doğru mu?

SORU 4 - Kendiniz 29 Ekim’de kooperatifin üye sayısı 300 kişi diye belirtmişken, kooperatifin resmi üye kaydı neden 138 kişi olarak görünüyor?

SORU 5 - Kooperatifin organize ettiği bir gösteride, eğer kooperatifin sizin söylediğiniz gibi gerçekten 300 kişi hak sahibi üyesi varsa, siz neden 138 üye ile genel kurul yaparak kararlar aldınız? 1163 sayılı kooperatifler kanununa göre bu durumun ağır suç unsuru olduğunu bilmiyor musunuz?

İşte merak edilen sorulardan masum diyebileceğim birkaç tanesi böyle. Daha açıklanan isimler. Kimin ne kadar alıp vermesi, daha niceleri… Anlayacağınız işin içine siyasilerden adını kullanıp yapılan açıklamalara kadar birçok konu başlığı yer alıyor. Ben sadece masum diyebileceğim birkaç tanesini buradan sizlerle paylaşayım dedim. Merak edilen soru sayısı 104!

Artık bu genel kurul konusunda bakalım üyeler ne yapacak? Bekleyelim ve görelim.