EDİTÖRÜN KÖŞESİ


S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nde ‘içeriye alınmadık’ iddiası

S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nde ‘içeriye alınmadık’ iddiası


Geçen gün hatırlarsanız S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’yle alakalı bir yazı paylaşmıştım. Yazımda da hafta sonunda genel kurulun yapılacağını belirtmiş bu minvalden de haberi olmayan üyelere ‘haberiniz olsun’ demeye çalışmıştım. Hafta sonu geldi geçti ve sonrasında neler oldu diye araştırma yaparken bir de ne duyayım; bu genel kurul kapalı kapılar ardında yapıldı diye bir iddia ortaya atılmasın mı? Gelen haber üzerine şaşırmadım dersem yalan olur ama işin ‘acaba boyutu nedir’ diye de kendi kendime sorma gereği duydum. İhbarı yapan okuyucumun yazdığı mesajı görünce bir daha şaşırdım. İşin boyutunu biraz daha büyütmüşler ve hükümet komiserlerinin kapıların açılmaması için talepte bulunduğu imasında bulunulmuş. Aslında anlam veremediğim konu, yapılan genel kurulda salona üye olmayanların alınmaması kurallar gereği diye belirtilebilir buna bir sözüm yok ancak üyelere bakıyorum da oraya giden ve üye olduğunu iddia eden veya sanan kişilerin bu durumu şimdiye kadar neden netliğe kavuşturmadıklarına da anlam veremedim. 

Umarım bu işi çözerler ama bundan öncesinde bence kooperatif yönetiminin vermesi gereken cevaplar var diye düşünüyorum. Konu ile alakalı 2022 yılında savcılığa bir suç duyurusu da yapılmış görünüyor. Konuları ilerleyen günlerde detaylı bir şekilde açmaya devam edeceğim ama öncesinde yapılan genel kurul yeri ve toplantıya alınmayan üyelerin o gün için sordukları birkaç soruyu buradan bir de ben dile getireyim. Belki bakarsınız yönetim dile gelir ve soruların cevaplarını verir.

1-Sayın Mustafa Ejder, kooperatif üyeleri kooperatifin genel kurulunun 26.05.2024 saat 10:00’da, sizin işyerinizde yapılacağını yerel medyalardan öğrenmeleri üzerine hem genel kurula katılmak, hem de 10 yıldır neden kendilerine genel kurul için davetiye gönderilmediğini öğrenmek istedikleri için geldikleri yerde tüm kepenklerin kapalı olduğunu gördüler. Kooperatifin adresine gittiklerinde kapıyı kimse açmamış. Bunun üzerine kooperatif üyelerinin bazıları sizi arayıp genel kurula katılmak istediklerini ve kepenkleri açmalarını söylediklerinde onlara, hükümet komiserlerinin genel kurula katılmalarına izin vermediğini, genel kurul için gelen gayri resmi üyeleri içeri alamayacağınızı söylediniz mi? Hükümet yetkilileri olarak genel kurulda görevli olan M.S. ve M.T.’un bu durumdan haberleri var mı? Genel kurul neden kapalı kapılar ardında son derece gizli yapıldı? Bu konular hakkında basına bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Kooperatifin kaç adet resmi, kaç adet gayrı resmi üyesi var? Hâlâ net bir rakam konusunda bir açıklama yapacak mısınız? 

2 - Kooperatifin sonradan alınan muhasebecisi D.D.’i işten çıkarttınız mı? Şayet çıkarttıysanız neden bazı üyelere ‘D.D. izinde, izinden dönene kadar yerine başka biri bakacak’ diye bilgi veriyorsunuz? 

3 – Kooperatifin önceki muhasebecisi İ.Ö.’yü, ‘kooperatifte usulsüz işler yaptığı için işten attık’ dediğiniz doğru mu? Şayet böyle ise D.D.’yi de çıkarttıysanız, onu da hangi sebepten dolayı işten çıkarttığınızı kimlerle paylaştınız? 

İşte yukarıdaki bazı soruları üye veya dışarıdan takipçi ne derseniz vatandaşın aklındaki ‘deli sorular’ cevap bekliyor gibi. Umarım yönetim bu konuda da daha önce olduğu gibi sessiz kalmaya devam etmez…