https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


Siyasette listeler her zaman yenilenmeli

Siyasette listeler her zaman yenilenmeli


Siyaset için hemen her gün ‘kaynayan kazan’ tabiri kullanmak doğru bir söz olsa gerek. Hani bir taraftan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partilerin koşuşturmacası, bir taraftan da adayların listelerde yer almak için yoğun kulisleri, şu günlerde bu seçim dönemi için sona erdi. Her parti adayları konusunda net bir karar vermiş oldu. İl ve ilçe seçim kurulları tarafından kabul edilen listeler ışığında partiler, adayları ile çalışmalarına başladılar. Her şey buraya kadar normal bir seyirde, anormal olan ise yapılan listelerde değişim yaşandığı belirtilse de, fazla bir değişimin olmaması vatandaşın tepkisini çekmeye başladı. Bu konuda en azından gençlerin ağırlıklı olmasa da değişimde yer almalarını görmek sevindirse de, meslek grupları yönünden aynı tür mesleklerin listelerde defalarca yer alması bazılarının dikkatlerinden kaçmıyor. İnşaat ve bu konu ile alakalı meslek sahipleri nedense belediye meclis üyeliği konusunda büyük bir yarış içine giriyorlar. Her dönemde bu yarış içinde aynı tür meslek sahipleri oluyor. 

Diyeceksiniz ki, partilerin listelerinde yer alanlar hep yeni isimler. Aslında işin boyutu öyle değil. Kısaca bir göz attığımızda listelerde yer alanların özellikle üst sıralarında bildiğimiz isimler var. Dönem fark etmiyor. Kimileri için ilk dönemi denilse de kimileri için 4 veya 5 dönemi bile geride bırakanları görebiliriz. Bu nedenledir ki aslında AK Parti’de belediye başkanlığı veya diğer unsurlarda olduğu gibi dönem olayı bir sayı ile belirlenmeli. Bu hangi parti için olursa olsun. Her parti en az şu kadar dönem demeli ve buna göre hizmet edecek isimlere yer vermelidir. En azından partilere bu şekilde olursa biraz daha alttan gelenlerin istek ve arzuları artar. Çalışma istekleri daha da fazlalaşır. 

Siyaset arenası farklı çalışmaların yürütüldüğü bir alan. Bu nedenledir ki her konuda çalışma yapacak isme ihtiyaç olduğu gibi yenilenmelere de her zaman yer verilmelidir…