Mustafa GÜRBÜZ


Sinan Kaloğlu kendisinden çok emin

gurbuz@kayserigurhaber.com


Süper Lig’de Sinan Kaloğlu ile yeni dönemine başlayan Bellona Kayserispor’da taraftarın kafasında yer eden şüpheler için birkaç hafta beklemenin doğru olduğu konusunda birçok kişi hemfikir. Bu konuda her ne kadar bazılarımız sosyal medya hesaplarından yağmur gibi eleştirilerini sıralasalar da, aklıselim düşünmenin ve zamana bazı şeyleri bırakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Sinan Kaloğlu’nun ilk basın açıklamasında söylediği bazı iddialı bölümleri sizlerle paylaşmak isterim. Mesela Kayserispor’un bu zorlu sürecinden her kesimin bildiği zorlulara rağmen, yapılan teklifi neden kabul ettiği gibi bazı sorular gündeme geldi. Sinan Kaloğlu taraftarın tam olarak kendisini tanımadığını ve daha öncesinde de Altay ve Gençlerbirliği takımlarda bu zorlu süreçlerle karşı karşıya kaldığını, ancak orada yaptıkları işlerde başarıları konusunda mütevazı olmayacağını net bir şekilde dile getirdi.

Kısacası Sinan Kaloğlu’nun ilk yaptığı röportajdan çıkarttığım sonuç; kendisinden çok emin ve yükün nasıl bir yük olduğunu bildiğidir. Umarım yanılmıyorumdur. Çünkü bu söylemlerin arkası boş olursa, temsilcimiz için çok ağır darbe olur. Ligin gidişatı belli. En azından beraberlikler yerine birkaç galibiyet olsa belki de şu anda farklı şeyler konuşuyor olurduk. Ama şimdilik zamana bırakmak ve yeni ekibin nasıl bir ‘yoğurt yiyişi’ var ona bakmak gerekiyor. 

Kayserispor ligin alt sıralarında yer alsa da, mevcutta birçok takım için korkulan bir yapısı olduğu aşikâr. Ne de olsa kadrosu alışmış ve rakipler karşısında da ne yapacaklarını en azından daha iyi bilebiliyorlar. Tabi bu söylemim kendilerine inandıkları zamanlarda geçerli. Rakiplerin transfer tahtası kapalı olsa da çekinme nedenlerinden birisi de bu…