https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


SANAYİCİNİN SAĞ KOLU; ?DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ´

Kayseri OSB son yıllarda yaptığı çalışmalarla sanayiciye güç katmayı hedefliyor.


Özellikle göreve geldiği günden bu yana farklı projelerle gündeme gelen Tahir Nursaçan bu renkli kişiliği ile hem projeleri gerçekleştiriyor hem de sanayicinin cebine katkı sağlayacak işlemlerde aceleci davranarak vakit kaybı yaşamamak istiyor. Normalde 2 yılda bir olan seçimler bakanlık nezdinde yapılan kanun değişimi ile 4 yıla çıkartıldı. Tahir Nursaçan da, yeni dönemde göreve devam ederek projelerini gerçekleştirmek için şu günlerde sanayiciler arasında kulis yapmaya başladı. Mevcutta iki adaylı bir seçim gibi düşünülse de her kesim yaptığı veya yapacaklarının neler olacağını mutlaka sanayiciyle paylaşacaktır. Ama bu paylaşımlardan söz etmeden önce yapılan icraatlara bir göz atmak gerekir.

 İşin gerçeği uzun zamandır Tahir Nursaçan ile ikili sohbet edip de neler yaptığı hakkında fazla bir görüşme gerçekleştiremedim. Ama bunları bana ulaşan haber bültenlerinden takip ettiğim kadarıyla anlatmak ve hani derler ya ?Sezar´ın hakkını Sezar´a vermek gerekir´ diye, işte hakkı yerine teslim etmek lazım. Bahsedilecek çok konu başlığı olsa da bence en önemlilerinden birisi ?Dış Ticaret İstihbarat Merkezi´dir. Bu merkez sanayici için bulunmaz bir nimet dersem fazla abartıya kaçmamış olurum. Son yıllarda ekonomik olarak dengelerin bir hayli sarsıldığını da dikkate alırsak, sanayicinin ürettiği ürünün pazarlanması ve sağlam ellere temini bu dönemde çok önemli. İç piyasada sıcak paranın dönmemesi ve tıkanıklığın yaşandığı düşünüldüğünde ihracat yapanlar rahat bir şekilde işlerini kovalamanın mutluluğunu yaşıyorlar. Dövizdeki hareketlenme dahi pek bir etki yapmıyor. Ama iç piyasa bu konuda sanayicinin belini büküyor. İşte bu durumda devreye ?Dış Ticaret İstihbarat Merkezi´ giriyor. Kayseri OSB oluşturduğu bu birim sayesinde sanayicisinin emin ellerde olmasına yardımcı oluyor. Hatta sanayici adına Kayseri OSB´deki bu merkez tüm istihbari çalışmaları yaparak firmalara bir rapor veriyor. En azından sıkıntılı bir süreçte yer alınmaması için sanayiciye büyük bir hizmet sağlanmış oluyor. Bu merkez sayesinde bir de dış piyasada hangi ürünün hangi pazara gidebileceği veya satılabileceği gibi konularda da sanayici bilgi sahibi oluyor.

Görüldüğü üzere sanayicinin sağ kolu olma özelliği de taşıyan ?Dış Ticaret İstihbarat Merkezi´ Kayseri OSB´de Tahir Nursaçan zamanında devreye girmiş bir projedir. Bu konuda daha ne yapılabilir ki?