https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


SAÇ SAĞLIĞI

Merhaba Kayseri Gürhaber Okurları,


Saçın sağlığıyla alınan besinin büyük bir önemi vardır. Her ne kadar kalıtım, saçları etkilese de saçlar A, B, C vitaminlerinden başka demire, iyota ve lesitine gereksinim duyar.

İyot, troit bezinin normal çalışmasını sağlar, troit bezi de kafatasının kan dolaşımını olumlu etkiler. Eğer kan dolaşımı zayıfsa saçlar cansız olur, kolayca dökülür. Eğer beslenme yetersizse beden, organlara gereken besini tırnaklardan, ciltten, dişlerden ve saçlardan sağlar. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra saç diplerine her gün hafif bir masaj yapmak, kan dolaşımını olumlu etkiler ve saç dökülmesini önler.

Saçlar arada bir fırçalanmalı, özellikle yağlıysa. Ancak ince telli saçları fırçalamaktan sakınmalı. Kullanılan tarak geniş dişli olmalı, ama madeni olmamalı. Saçları güneşten, rüzgardan, deniz tuzundan korumalı. Saçlar hiçbir zaman tuzlu kalmamalı, tuzun gitmesi için iyice çalkalanmalı. Yüzme havuzundaki sudan da saçları korumalı. Bu havuzlara konan klor, bedendeki iyotun eksilmesini kolaylaştırır. Havuzdan çıktıktan sonra da saçlar çok iyi durulanmalıdır. Ayrıca, saçlara uygulanan permalar, kimyasal boyalar parlaklığını alır. Eğer bunlara yanlış beslenme, uykusuzluk, aşırı yorgunluk ve stresi de katarsak saçların cansız olmasına, dökülmesine hiç şaşmamalı.

 Saç bakımına yardımcı olmak için saçlarımızın yapısını tanımalı ve yapısına göre bakımlarını yapmalıyız ki sağlıklı saçlara sahip olabilelim. Saçlar yağlı, teller ince, matsa, saç yavaş uzuyorsa, büyük olasılıkla alınan besindeki vitamin, mineral ve eser-element oranı düşüktür. Vitaminlerle, besleyici maskelerle saç türümüze uygun şampuanlar kullanarak saçlarımızın bakımını kolayca sağlayabiliriz.

Sağlıkla, güzellikle kalın?