https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


Rektörlük konusunda bel altı vurmaya başladılar

Rektörlük konusunda bel altı vurmaya başladılar


Dünkü yazımda ilimizdeki iki üniversitede yer alan rektör seçimleri ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulunmuştum. Bu değerlendirmelerimin içeriğinde her iki üniversitede seviyeli bir şekilde giden süreçten bahsetmiş ve bunun da takdire değer bir durum olduğunu savunmuştum. Nitekim yarış içinde olanlar akademik olarak üst seviyede olan kişilerdi.

Ben bunları aktardıktan sonra bazı görüşmelerim oldu. Özelikle bu görüşmelerde öne çıkan ise kapalı kapılar ardından yapılan konuşmalara atıfta bulunuluyor ve ‘bel altı’ tabiri olarak belirteceğim konulardan bahsedilip, bazı isimlerin birbirlerini kötülediklerinden söz ediliyordu. Bunu duyunca ‘yapmayın be’ dedim.

Erciyes Üniversitesi’nde birkaç ismin bu konuda istekli olduğunu duyuyorum. Başta mevcut koltukta oturan Prof. Dr. Mustafa Çalış olmak üzere, Mühendislik Fakültesi ve Tıp’tan bir aday. Yani anlayacağınız Erciyes Üniversitesi’nde üç ismin mücadelesi var. Burada her ne kadar mevcut Rektör Sayın Çalış etrafındakilere yeniden seçileceğini ifade etse de, durumunun pek kolay olmadığı kulağıma geliyor. Hele Ankara’daki bazı siyasi büyüklerin bu konuda farklı düşünceleri olduğu da, yine kulağıma gelenler arasında. Tabi bu konuda kimin ne dediğinden daha çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü denebilir. Bu konuda şüphe yok ancak mutlaka bir şehrin üniversitesine atanacak bir rektör için de siyasetçilerin görüşü alınacaktır.

Ha bu arada bu sürecin sakin gitmesi açısından benim Sayın Çalış’a bir de uyarım var. Kulağıma gelenlerden bazıları da kapalı kapılar ardından adaylar hakkındaki söylemler konusunda etrafındakileri uyarması. Daha nezaketli bir şekilde süreci götürmelerini telkin etmesidir.

Bu sadece Erciyes için olan bir uyarı değil. Aynı zamanda Kayseri Üniversitesi için de aynı uyarıyı yapmak isterim. Özellikle Derviş Boztosun hakkında ileri geri yapılan konuşmalar kulağıma geldi. Hele hiç ummadığım ve kendisinden bu konuda şüphe duyulmayacağını bildiğim bazı söylemeler ‘yuh’ dedirtti. Bir insanı karalama kampanyasında hele bir de vatanını seven ve milliyetçi olan bir insan için böylesi yakıştırmaları yapanları kınıyorum. Kimsenin ağzı torba değil ki büzesin ama bu işi ta Ankara’lara kadar taşımak ve buradaki siyasetçilere de bunların anlatılması için kulaklara üflemek. Yuh olsun. Sayın Boztosun demek ki, çok destek alan birisi. Bu kadar kapalı kapı ardından hakkında atıp tutuluyorsa! Bir de bu olayı yapanların geçmişte kendisinden destek gören ve yardımını alan kişiler olduğu fısıldanıyor ki, hiçbir şey söyleyemiyorum. Derviş Boztosun’u da buradan uyarayım. Yanınızdaki kişilere siz de dikkat edin. Hepsi sizin iyi olmanız için çabalamıyor benden söylemesi.

Bu arada Derviş Boztosun hakkında benim şahsi düşüncem ise yukarıda da belirttiğim gibi vatanını, milletini seven Kayseri için çalışmalarına şahit olduğum bir isimdir. Erciyes Üniversitesi zamanından tutun da Kayseri Üniversitesi’nin kurulması dönemine kadar çok çabaladı. Allah yolunu açık etsin. Şimdiye kadar da yanlış bir durumunu görmedim. Sahi bu arada Sayın Kurtuluş Hocam için daha önceleri kulağıma gelen bir bilgiye göre bir dönemlik rektörlük yapacak, sonra ‘yokum’ mu demişti?