https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Nasuh Durmaz


Özeleştiri zamanı

Özeleştiri zamanı


"Biz ne yaptığımızı, nasıl yapacağımızı, nereye gideceğimizi, ne elde edeceğimizi biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyoruz."
(8 Aralık 2021 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan)

Oysa  son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  televizyonda konuşacağı haberi duyulduğu andan itibaren  döviz yükselirken  Türk Lirası'nın değer kaybetmesi sonucu Halk'ın  biraz daha fakirleştiği görülmektedir. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıllardır Halka  Türk lirasına güvenmelerini söylemesine rağmen bankalardaki döviz
mevduatının son 10 yılda yüzde 27’den yüzde 61’e çıktığı  anlaşılmaktadır. 

Görülen odur ki mevduat konusunda Recep Tayyip Erdoğan'ın  söylemleri ile  toplumun uygulaması arasında  ciddi bir çelişki vardır.  
Dolayısıyla bu durum  bir güven  bunalımı olarak  algılanmaktadır.

Son günlerde  enflasyon ve kur artışı nedeniyle Ak Partiden  şikayet eden  bir çok Vatandaşın başka partiye geçmek yerine tarafsız bölgede bekleyişini sürdürdüğü böylece kararsız seçmenlerin her geçen gün biraz daha  arttığı ileri sürülmektedir. 

Çünkü Vatandaşlar  hiç bir ankette ana muhalefet partisinin oyunda hissedilir bir  artış olmadığı gibi helallik isterken  Halkın büyük çoğunluğunu GAYRİ MİLLİ ilan ederek GAYRİ SAMİMİ olduklarını da  görmektedir.

Gerçekten  ana muhalefet partisi bir türlü umut olamıyor ve yüzde 25 bandını bir türlü aşamıyor. 

"Faizi düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz."

"Hep söylüyorum, diyorum ki faizi düşürmek suretiyle biz yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme ve bu dört tane ana başlık bize büyümeyi getirecek. Buna da inanıyorum."

"Biz şu anda daha önce de olduğu gibi 2 önemli destek paketi hazırladık. Biri ilave istihdama destek paketidir. Diğeri de imalata dayalı ithal ikamesi destek paketidir. 19 yıldır, nasıl sanayicisinden esnafına ve dar gelirlisine kadar milletimizin her kesiminin yanında durduysak, bu süreçte de hiç kimseyi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız ve ihmal etmedik, ihmal de etmeyeceğiz." 
1 Aralık 2021 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"Ne yaptığımızı biliyoruz. Milletimiz sabırlı olsun. Türkiye'nin büyük kalkınma hamlesinin önü kesilmeyecek. Hedefimiz yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme olacak"

"Düşük faiz ve dengeli kur ile üretimi ve istihdamı adım adım daha ileriye taşıyacağız. Bir müddet sonra bu süreç çalışanların ücretlerinden kamu gelirlerine kadar her alanda kazanç olarak kendini hissettirmeye başlayacak, emekliler, memurlar başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine düşen yükü azaltmak için gereken adımları birer birer atıyoruz."

"Önümüzdeki günlerde farklı kesimlere yönelik ilave destek programlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz."
(8 Aralık 2021 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan)

Görülen ve anlaşılan o dur ki , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı tedbirleri ilk fırsatta hayata geçirmesi  halinde;  halkın büyük bir çoğunluğunun güven bunalımını ortadan kaldıracatır. 

Ancak;"Millet söze değil icraata bakar."
(2014- Recep Tayyip Erdoğan)

Bu konuda  Asgari Ücret  için belirlenecek rakamın önemli bir mesaj olacağını  düşünüyorum. 

Takdir ve yorum Sizin .