Zerrin Karabulut


Okur ile buluşma

Okur ile buluşma


Merhaba sevgili okur; Ben Zerrin Karabulut, kişisel gelişim uzmanı, aile sosyal yaşam danışmanı, bundan böyle köşe yazılarımı Kayseri Gürhaber Gazetesi'ne yazacağım, sizinle buluşmanın çok keyif verici olacağına inanıyorum. Köşe yazıları eleştirisel konular olabiliyor ama benim yazılarım daha çok psikolojik anlamda bilinçlendirmeye yönelik. Yazdığım her konuda insanlara hayatını kolaylaştıracak mesajlar vermeyi tercih ediyorum. Doğumdan ölüme kadar her bireyin belli başlı yaşadığı ya da maruz bırakıldığı birçok olumlu olumsuz, zihninde iz bırakan unutamadığı, olaylara şahit olmuşuzdur. Bütün bunları neden ben diye sorgulamanın boş olduğunu, suçluluk, gereksiz öfke ve kızgınlık durumlarıyla vakit kaybetmemek gerektiğini, ara ara yazılarımda anlatacağım ve emin olun her okuyan kendi hayatından bir parçayı, benzer olanı içinden çekip alacak.

Bu durumdan bu kadar emin olmamın sebebi, farklı ortamlarda bize zamanın birinde karşılaştığımız, yaşadığımız kendi hikâyemizi hatırlatan tetikleyici unsurlarla denk gelmemizdir.

Bizlere gösterilen her benzer hikâyeden almamız gereken mesajı anlamaya çalışırsak faydamıza olur, yaşanılan şey benzer ama sonuçları birbirinden farklı olan bu deneyimler, evrensel sistemin öğretmeye çalıştığı tecrübelerdir.

Gör, anla, düzelt daha iyi bir yol seç kendine mesajı vermeye çalışır ya da olabilecek durumlara bizi hazırlar, bizler bu dünyada kimsesiz yalnız değiliz, bunu bilmenin huzuru bile bambaşka, faydalı işe yarar durumları çoğaltmak için, bizlere hizmet etmeyen davranışlarla vaktimizi enerjimizi harcamayıp nasıl kullanacağımızı öğrenmek zorundayız.

Bu âlemde gereksiz işe yaramayan, kötü, negatif diye nitelendirdiğimiz her şey insanoğlunun dengesini düzenlemek için var, görüşmek üzere.

 

Soru ve görüşleriniz için zerrinkarabulut8@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz