https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Necmettin Nursaçan


NURSAÇAN HOCA´NIN, BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ´NE YARDIM DUASI!

?Mevlana derki ?, Acının içinde tatlıyı gör, derdin içinde devayı gör? Bayır Bucak Türkmenleri bir zülüm altındadır, yüzyıllardan beri yaşadıkları neredeyse terk etmek üzeredir, bu bizim yüreğimizi yakar.


?Mevlana derki ?, Acının içinde tatlıyı gör, derdin içinde devayı gör? Bayır Bucak Türkmenleri bir zülüm altındadır, yüzyıllardan beri yaşadıkları neredeyse terk etmek üzeredir, bu bizim yüreğimizi yakar. Ama Kayseri´de ki hayırsever bunu yüreğinin derinliğinde duyuyor, dişinden tırnağından arttırıyor ve bu tırlar onun için seferber olmuş oluyor. Bununla teselli oluyor. ? müminler bir vücut gibi? diyor sevgili Peygamberimiz. Yani ayağa diken batsa baş ondan rahatsız olur. Yani Bayır Bucak Türkmenlerinin derdini Kayseri´de ki hayırsever duyuyor.

O yüzden bu tırlar bugün yola çıkıyor. Yüce Rabbimiz Kuran´da buyuruyor ki ?yaptığınız hayırlar yüksek yere bağ yapan kişinin hali gibidir, bol yağmur alır ve çift ürün verir, bol yağmur olmasa da şebnem olur çiğ olur ve böylece bol ürün verir. Sizin elinizdekiler tükenir Allah´ın katındakiler tükenmez.

Yarım hurmayla da olsa kendinizi kurtarınız. Basın mensupları bu tabloyu kameralarla tespit ediyorlar ama İlahi Devletin Memurları, Melekler de tespit ediyor. Lokman Aleyhisselam öğüdüyle ? yaptığınız hayır zerre kadar olsa, kayaların içinde olsa, fezaların enginliğine gömülse, yerin derinliğine girse sizin samimiyetinizle orantılı olarak büyütülür, mizanınıza dağ gibi konulur.

Demek ki Rabbimiz katında da bunlar kaybolmuyor, berekete Allah´ın yardımına sebep oluyor. Kuran´ımız şu tabloyu da anlatıyor ?kendilerine hicret edip gelenleri seviyorlar, onlardan nefret etmiyorlar. Kader bize ensar rolünü vermiş. Bayır Bucak Türkmenlerine, Suriyelilere muhacir rolünü vermiş. Kader bunu değiştirebilirde.

O yüzden biz onlara yardım etmezsek, ensar rolünü Allah korusun kaybedebiliriz. Bir ok yüzünden üç kişi cennete girer. Oku atan, atana veren ve oku yapan. Cephede kahramanca, yiğitçe görev yapan askerlerimizin yaptığı hizmet ve güvenlik güçlerimizin yaptığı hizmet ne kadar takdire şayansa, sanayicimizin şu fedakârlığı da o şekilde takdire şayandır.

Bunun için işçi-işveren barışımız, ahengimiz, saygımız, sevgimiz, işbirliğimiz olmalıdır. Allah´ın yardımı birlik üzerinedir. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.