Mustafa GÜRBÜZ


Nihayet derin bir nefes aldık

Nihayet derin bir nefes aldık


Süper Lig’de o kadar uzun süredir beklediğimiz galibiyet, nihayet sonunda geldi. Deplasmanda Pendik karşısında alınan 3 puanın anlamı gerçekten çok önemliydi. Hele ki bu maçın Pendik karşısında kazanılmasından söz etmişken, ligin altında bulunan takımın can suyu almaması için bunu gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Oyun içinde penaltı kararından vazgeçilmesinden tutun da, kırmızı karta kadar her şey vardı O kadar heyecan verici bir maç oldu ki, neresinden anlatsam diye düşünmeden edemiyorum. 

Burada futbolcuların yedikleri golden sonra yeniden kendilerine gelmeleri ve oyunun kontrolünü ellerine alarak rakibi, sahasında hapsetmeleri aslında önemli bir gelişme diyebilirim. Uzun zamandır görmediğim direncin yeniden bu maçta hayata geçmesine ise anlam vermekte zorlanmıyorum. Çünkü hafta içinde kulüpte birçok olay olmuştu. Bu olaylar sonrasında futbolcuların büyük bir bölümü rahatsızlık yaşadıkları isimle yolların ayrılmasıyla, farklı bir moral içinde olmuşlardı. İşte o yaşanan olaylar ve Başkan Çamlı’nın gelecek sezon için bazı oyunculara sözleşme uzatma teklifi, bu maçın seyrini değiştiren nedenler arasındaydı.

Rakip karşısında son 10 dakika eksik oynamamızın ve her topun kalemizde olması ise işin başka bir boyutuydu. Hani rakip oyuncuları kenar toplarında biraz başarılı olsalar, sonuç bizim açımızdan gerçekten ürkütücü olacaktı. Ancak hani futbolda bir söz var ya , ‘Futbolun ilahları korudu’ diye işte Kayserispor kalesinde de son dakikalarda resmen ölüm kalım savaşı verildi. Rakip oyuncular birazcık becerikli olsalar, korktuğumuz başımıza gelecekti. Ancak ister şans deyin, ister beceriksizlik biz bu maçı kazanarak ligde derin bir nefes aldık. Darısı Karagümrük maçına diyor ve rakibimizin ne denli bizi zorladığını unutmamalıyız mesajını vermek istiyorum. Bu yüzden disiplini elden bırakmadan hemen bu maça motive olmalıyız…