https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Hüseyin Döngel


MÜSTESNA VE MÜBARRA BİR NESİL

Hayat boyu edinilen tecrübeler, toplumun malı, mirasıdır. Topluma, genç nesillere devredilmesi gerekir.


Türk Milletinin hayatında dönem dönem kendilerini devlet ve millet için, inanıp iman ettikleri değerleri uğruna vakfetmiş nesiller vardır. Bu neslin son halkası adına” ülkücü- milliyetçi” denilen; ruhuyla, fikri ve eylemleriyle tertemiz bir nesil.

Türkiye’nin ve Türk milletinin içerden ve dışardan haince kuşatıldığı, teslim alınıp bölünüp parçalanmaya çalışıldığı bir dönemde, Türk devletinin ve milletinin bekası, bölünmez bütünlüğünün devamı için kendilerinden vazgeçen kadirşinas ve civanmert bir neslin hatıraları, Türk milletinin gururla saklayacağı masum ve tertemiz hatıratlardır. Bir gül misali toprağa düşmek dâhil her türlü fedakârlığı seve seve göze alan ülkü devi bir neslin hatıratları milli ruh, milli şuur için, Türk gençliğinin milli şuur ve milli seciyeyle bilinçlenmesi için onlara aktarılması bir zarurettir. Daha da önemlisi, Türk devletinin ve milletinin bekası için bu koca yürekli, çelik bilekli, Allah’ın rızasından ve milletin muhabbetinden başka hiçbir mükâfat beklemeyen, her biri birer ülkü devi olan bu neslin hayat serencamları, idealleri, çektikleri çileleri, nasıl gülerek darağacında öte âleme gidişleri Türk gençliğine anlatılmadır. Anlatılmalıdır ki vahşi ve değersiz kapilizmin cenderesine sıkışıp kalan, milli ve manevi değerlerine bigâne bırakılmaya çalışılan nesillerimize. Anlatılmalıdır ki, geleceğimizin teminatı gençliğimiz, vatanseverliği, şahsi menfaatlerinden feragat ermeyi, civanmertliği, cengâverliği, diğerkâmlığı, tevekkülü ve İsmailce teslimiyeti, Hüseyini duruşu, Muhsini tavrı, Başbuğca başkaldırışı, serden ve yardan geçmeyi öğrensin. Kokuşmuş bir sisteme, vurguncu ve soyguncu düzene, her türlü emperyalizme karşı milletin yanında yer almayı, bu tavır karşısında cuntacılarca uğradıkları zulmü öğrensinler. Öğrensinler ve ruhları dirilsin, gönülleri ürpersin fikirleri gürbüzleşsin bir Ülkü yolunda. Öğrensinler ki bir milletin yüzyıllarca nasıl ayakta kalabileceğini, milleti bugünlere fikirleriyle, bedenleriyle ve canlarıyla taşıyan mihenk taşlarını, hesapsızca milletini sırtlamış güçlü taşıyıcıları. Gönüllerimizde ve dualarımızda yaşatmalıyız bu müstesna ve müberra nesli. Hayırla yâd etmeliyiz bu milli, Peygamberi ve Kurani ahlaklı nesli.

Vatan, millet ve inançları uğrunda şehadete ermiş tüm şehitlerimize, bu uğurda ömrünü harcamış ülkü devlerine Allahtan rahmet diliyorum.