https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


Mustafa Ejder ve Kooperatifi

Mustafa Ejder ve Kooperatifi


Son birkaç gündür üzerinde durduğumuz ve velhasıl da elimize gelen bilgiler ışığında sorular yönelttiğimiz S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ndeki iddiaların ne yazık ki gerçeği gösterdiğinden şüphelenmeye başladım. Başkan Mustafa Ejder’e yöneltilen onca sorunun dışında, bir de sonrasında ortaya atılan ithamlar karşısında şaşkınlığınızın birkaç kat daha artabilme ihtimali var. Hoyratça yapılan bir yönetim tarzı diye ifade edilse de, S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nde gerçekte kimin ne için çalışma yaptığını anlamak pek kolay olmuyor. Elime gelen belgeleri okuduğumda bazı notları yine sizlerle paylaşalım istedim. Öyle herkesin istediği şekilde uygulama yapacağı bir yer olamamalı burası.

1- Öncelikle Başkan Mustafa Ejder özelinde yapılan en önemli eleştiri bu kooperatifte karar alınırken farklı bir yapılanma ile yani 30 kişilik bir grupla kararların alındığı yolunda bir söylem var. Gerçekten de 12 kişinin vekâletle katıldığı, 19 kişinin bizzat iştirak ettiği bu yapılanma bu kooperatifte size tüm yetkiyi nasıl verebiliyor?

2- Şehir Hastanesi’ne bakan köşe kısmında bulunan 5407 ada 10 parsel 16.814,73 m2 arsa (17 katlı AVM planlandığı iddia edilen) yer için 13.03.2021 tarihindeki genel kuruldan aldığınız yetkiyle satışı için bir girişimde bulundunuz mu?

3- Kooperatifin müşterek arsaları olan 5407 ada 5 - 6 - 7 - 8 - 9 parseller toplam 62.000 m2 alanın kooperatif üyeleri haricinde farklı kişilere satışı söz konusu oldu mu?

4- 5407 ada 5 - 6 - 7 - 8 - 9 parsellerin kooperatif üyelerinin olmasına rağmen size burayı soran üyelere kooperatifin müşterek arsası yok diyor musunuz?

5- Ortaya çıkan arsalar konusunda bir tasarrufunuz oldu mu? Yani satışını veya başka kurum ve kuruluşlara verdiğiniz bölümler oldu mu? Eğer verdiyseniz bunu neyin karşılığında veya ne kadar bedel karşılığında verdiniz?

6- Kooperatifte mali sorunlar yaşanıyor mu? Yaşanıyorsa eldeki bu arsalar karşılığında bankadan 400.00.000 TL 120 ay vadeli kredi çekebilmek için kooperatiften 13.03.2021 tarihinde 19 ortağın asaleten 12 ortağın vekâleten bulunduğu genel kurulda aldığınız yetkiyi kullandınız mı?

7- S.S. Camikebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin üye sayısının 171 kişi olduğu bu 171 kişiden 80 kişinin, kooperatifin arsasını alarak ayrılacağı doğru mu?

Yani anlayacağınız Başkan Mustafa Ejder yapılan genel kurulların son bölümlerinde öylesine büyük yetkileri üstlenmiş ki burada tek söz sahibi gibi arsaların müşterek dağıtılmasından, 3. kişilere satışına kadar karar verebiliyor. Benim anlamadığım 171 kişi olan bu kooperatifte iyi de 19 asaleten 12 vekâleten katılanlar nasıl oluyor da sorgulanmıyor? Beni telefonla, maille arayıp çeşitli iddiaları dile getirenler, neden gereğini yapmıyor, neden bu korku? Çoğunluk ne derse o olmaz mı? Sahi Başkan Mustafa Ejder konusunda şehrimizin büyüklerinin kulağına giden bu söylemler neden dikkate alınmıyor? Yarın bir gün bir kooperatif mağdurları edebiyatı da burada olursa kim ne diyecek?