https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Fatih Mehmet Akbeyaz


MHP’nin Kayseri’de yükselişi

MHP’nin Kayseri’de yükselişi


Yaklaşan genel seçimler öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilimizdeki son durumuna kısaca bir göz atmanın yararı olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz ay içinde ilimizde yapılan büyük katılımlı miting, sağda solda yapılan anket çalışmalarının algıdan öteye gitmediğini bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuş oldu. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ilimizde yaptığı mitingin son yıllardaki geniş katılımlı mitingler içerisinde yer alması, ilimizde de hala Milliyetçi Hareket Partisi olarak etkin rol oynayan siyasetçilerin, olumlu çalışmalar yaptığını net bir şekilde göstermiş oldu. Kayseri bir önceki genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden iki vekili Ankara’ya göndermişti. Yaşanan süreçte ilçe ilçe tüm şehirdeki sorunlara gerek Ankara merkezli, gerekse de il bazlı dokunuşlar yapılması seçmeninde desteğini artırmışa benziyor.

Siyaset arenası çok değişken yapıda. Günü bırakın, saatlik hatta dakikalık gelişmeler oluyor ve bir anda istemediğiniz yerde de kendinizi görebiliyorsunuz. Hele şu algı olayı var ya ne derseniz deyin. Sosyal medya aracılığıyla partiler ya da siyasetçiler hakkında olmadık söylemlerin ortaya çıktığını görebiliyoruz. İşte son aylarda hatta günlerde yapılan çalışmalar bir kenara bırakılıyor ve olmadık yerden bir konu başlığı ortaya atılarak, farklı farklı yorumlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Hal böyle olunca da, kitleler işin doğruluğuna veya eğriliğine bakmadan bu işin arkasından gidebiliyor.

İşte yukarıda belirttiğim söylemlerde buradan yola çıkılarak partilerin yaklaşan genel seçimler öncesinde yaşayacakları tabloları öyle sağda solda yazıp çizilenlerle değil, meydanlardaki kalabalıklarla anlatmanın daha doğru olacağı düşünüyorum. Hani Sayın Bahçeli miting alanında kalabalıktan bir söz istemişti ya. İşte o sözden yola çıkarak görülen manzara karşısında da genel seçimler de Milliyetçi Hareket Partilisi seçmenin sandıkta gerekeni yapacağı görüşü bende hasıl oldu. Bakalım ve görelim…