https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


MELİKGAZİ´NİN YENİLENEN YÜZÜ!

Melikgazi Belediyesi artan nüfusu ile ilimizin metropol ilçelerinin en büyüğü olma özelliğini devam ettiriyor.


En büyük olmakta birçok zorunluluğu peşinden getiriyor. İlçede yaşayan halkın gerek sosyal gerekse de yapılaşma anlamında birçok sorununa el atan Melikgazi Belediyesi, kenarda kıyıda kalan mahalleleri de kentsel dönüşümle değişime uğratıyor. Bu çalışmalar neticesinde de neredeyse modern yapılaşmanın olmadığı mahalle kalmıyor. 

Baharın gelmesi ile birlikte sadece binalar değil yollar konusunda da çalışmalar başladı. Özellikle seçime sayılı günler kala yatırımlar konusunda her belediye gibi Melikgazi de tüm eksiklerini gidermek için bu sezonu iyi değerlendirecektir. Yapılan çalışmalar ve son gidişatla ilgili geçen günlerde Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´tan bazı bilgiler edindim. Sağ olsunlar öğle karavanası için kurumumuzdan bizleri davet etmiş ve başta Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Altınkaya olmak üzere çalışan bazı arkadaşlarımızla biz de bu davete icabet ettik. Karavanadan sonra Melikgazi´de yapılan değişimler dile getirildi. Mevcutta hizmet veren binalardaki değişimler de beni bir hayli şaşırttı.

Ana binada yapılan değişime ek olarak, yandaki boş alanın da etrafı kapanmış ve çok büyük sergi salonları ortaya çıkmış. Burada yapılanları anlatan Başkan Büyükkılıç yakın zamanda da son bir çalışmalarının daha kaldığını söyledi. Bu arada hemen yanımızda bulunan Basın Yayın Müdürü Faruk Bey´in servisinin de yer aldığı kültür binası ne zaman olacak diyordum ki, kısa zamanda yapılacak olan yerin burası olduğunu duydum.

Melikgazi´de yapılan değişimler tabi ki güzel ama sohbet ortamında da belirttiğim gibi bazı bölgelerde hala yapılaşma anlamında sıkıntılarımız var. Mesela benim de küçüklüğümün geçtiği hatta zaman zaman da gidip geldiğim yer olan Battalgazi etrafı ve ?At Pazarı´ denen bölgelerde hala tam olarak dönüşüm sağlanamadı. Burada dönüşüm tamamlanamadığı için de istenmeyen görüntülerle karşı karşıya kalınabiliyor. Bu konuda mülkiyetlerin sorun olduğunu bilsem de, zaman zaman yaşantısının bir bölümünü burada geçiren birisi olarak, umarım Memduh Başkan buna bir çözüm bulacaktır. Bakınız eski adıyla ?Mahrumlar´  şimdilerde Kazım Karabekir bile tamamıyla değişiyor. Buralardaki değişimi görünce umarım belirttiğim bölgelerde de en kısa sürede değişim yaşanır da, yeni yapılar biran önce dikilir. Böylece istenmeyen durumların ortadan kalkacağını biliyorum. Çözüm yöneticilerimizde?