https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KORONA VİRÜSÜ VE FUTBOL

Kayserispor’un bu hafta deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçı için çalışmaların kulüp tesislerinde başladığı belirtildi.


Futbol konusunda aslında hafta sonunda Fatih Terim’in açıklamalarına yetkililerin kulak kabartması gerekiyor. Dünya üzerindeki liglerin tek tek iptal olması ve hatta UEFA’nın 2020 Avrupa Kupası’nı da erteleme talebi varken, bizde hala neyin kafası yaşanıyor inanın anlamıyorum. Sanırım ‘yayıncı kuruluş bu şekilde istiyor’ denecektir. Her şeyin sağlıktan önemli olduğunu belirtmemize rağmen hala bizim federasyonda neyin ön planda olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Yurt dışından gelen futbolcuların karantinaya alınması ve virüs tespitinin yapılması için uygulanan karantina tedbirleri, bazı futbolcuların bu tedbirlere uymaması sanırım ülke genelinde büyük sorun oluşturacaktır. Herkesin birbirinden öcü görmüşçesine kaçtığı bu ortamda hala idmanların yapılması ise bu işin içinde yer alanların büyük tepki ile karşılanmasına neden oluyor.

Aslında dünya genelinde öylesine önemli tedbirler alınmaya çalışılıyor ki, neresinden baksanız her anlamın çıkacağı sonuçlarla karşı karşıyayız. Futbol konusunda da bazı yorumcular liglerin tatil edilebileceğinden ve gelecek sezon yeniden bir başlangıcın yapılabileceğinden söz etmeye başladılar. Kaldı ki Avrupa’ da hemen hemen her ülke sadece futbol değil diğer tüm spor branşlarında noktayı koymuş gibi bir görüntü içindeler. Ülkelerin normalde giriş-çıkışlarına bile sınırlama getiren ülkeler sanırım bu işi biraz daha konuşmaya ve tedbirleri artırmaya devam edecekler. En azından virüsün çaresi bulunana kadar…