Şevket TEKİN


Kayserispor'un tadı, tuzu kalmadı

Şevket TEKİN


Süper Lig ekiplerinden Bellona Kayserispor, tatsız bir provayı daha geride bıraktı. Temsilcimiz, 1.Lig ekiplerinden Ankaragücü ile karşılaştı ve sahadan Samsunspor maçında olduğu gibi 3-1 mağlup ayrıldı. Ligin başlamasına kısa bir süre kala alınan sonuçlar ve oynanan kötü oyun herkesi olduğu gibi beni de mutsuz etti. 

Sarı-kırmızılı ekibin eksik yönlerinin daha da ön plana çıktığı Ankaragücü karşılaşması, gelecek adına taraftar ve spor kamuoyunu endişelendirmeye başladı. Özellikle de savunmanın yavaş kalması ve hücum organizasyonlarının kötü olması, karşılaşmanın dikkat çeken yönü oldu. Tabii Teknik Sorumlumuz Burak Yılmaz, elindeki oyuncularla yetiniyor. Sonuç olarak elindeki mevcut oyuncularla sezona başladı. Kaldı ki sarı-kırmızılı ekip, transfer yasağını kaldıramadığı için yeni oyuncularla transfer görüşmesi bile yapamıyor. Eldeki oyuncularla geride kalan sezondaki sorunları düşününce, yeni sezonda işimiz hiç de kolay olmayacak gibi görünüyor. 

Durumun değişmesi için çalışmalar devam etse de TFF’den gelen 40 milyon Türk Lirası temlikler nedeniyle kulübe ulaşmadı. Sürecin ne kadar süreceği ise en çok merak edilen konu haline geldi. Bir önceki hazırlık karşılaşmasında konuşan Başkan Ali Çamlı, bu karşılaşma sonrası ise hiçbir açıklama yapmadı. Bence açıklama yapacak bir durumu henüz oluşturamadılar. Sanırım sorun yine önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve kulübün Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a kadar ulaşacak. Bakan ve Başkan Bey’in himmetleri ile sezon öncesi transfer tahtasının açılması ile mali girdi sağlanabilecek gibi görünüyor. Tamam da yine boşta kalan oyunculara yöneleceğiz. Dolayısıyla istenilen oyuncular olmayacak. Burak Yılmaz ile gitmeyecek. Yeni hoca getireceğiz. Sonraki hocayla sezonu tamamlayacağız. Her maç hop oturup, hop kalkacağız. Ligde kalacak mıyız diye düşüneceğiz. Son dakika lige tutunup şükredeceğiz. 

Anlayacağınız, geride kalan sezonda yaşanan senaryo tekrarlanacak. Bu senaryoyu tekrar yaşamayabiliriz de. Bir de bakmışız, sezon sonunda TFF 1.Lig’e düşmüşüz. Bu benim hiç düşünmek istemediğim durum ama süreç bu şekilde devam ederse 1.Lig’e ulaşmamız çok da zor olmayacak. Şehrin büyükleri, işi çözemeyen yöneticilerimize yardım etsinler ve bir an önce transfer yasağımız kalksın diye düşünüyorum. İnşallah düşündüğüm gibi bir sonuçta elde ederiz.