Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un ilk sınavında neler oldu?

Mustafa GÜRBÜZ


Süper Lig'de bu dönem zorlu bir sezon geçireceğini belirttiğimiz Bellona Kayserispor'un ilk hazırlık maçı Samsunspor’laydı. Kendi tesislerinde gerçekleşen karşılaşma öncesi büyük bir taraftar grubunun maçı izlemeye geldiğini gördüm. Tesislerde oynanan karşılaşmada taraflarında tribün desteği yapması olumlu bir gelişmeydi. Ama maçın başlamasıyla birlikte sarı-kırmızıların saha içerisindeki dağılımı ve kadrosu beni ilerisi için bir hayli düşündürmedi dersem yalan olur. Genç isimlerden sadece Eray'ın yer aldığı ilk 11'de, kanatların ve defansın büyük zafiyetler içerisinde olması, ilerleyen günler için Kayserispor teknik heyetinin çözümlemesi gereken sorunların başlıcası diyebilirim. Forvet konusunda sadece Aylton veya Cardoso gibi isimlere bel bağlanması bu takımın ilerleyen zamanlarda gol yollarında yine sorun yaşayacağını gösteriyor. Her ne kadar futbolcular, futbola bir aylık bir dinlenme molası vermiş olsalar da, sarı-kırmızılardaki maç unutkanlığı ya da arkadaşlara olan alışkanlık unutkanlığı bir diğer dikkat çeken gelişmeydi. Kısacası birbirleriyle bir sezon maç oynamamış havasında olmaları beni korkuttu. 

Futbolcular daha yeni birbirlerini tanıyan, nereye nasıl koşacağını bilmeyen, pas atılması konusunda ne yapacaklarını yan taraftan duymaya çalışan bir yapıdaydılar. Ya Burak Yılmaz taktiksel olarak büyük bir değişim yapıyor ve futbolcular da buna alışmaya çalışıyor ya da hala kafalarda farklı meşguliyetler var. 

Evet, ne yazık ki ilk yarısında gerçek 11 diyebileceğim kadroda gördüklerim beni fazlasıyla korkuttu. Kanatlar ve defans konusunda mutlaka bir çözüm yolu olmalı. Gökhan'ın sağ bekte mi olacağına veyahut da ileriye mi çıkacağına karar verilmeli ki, bu futbolcu da enerjisini tüketip mevkiini boş bırakmasın. Sadece bu da değil Mehdi'nin yeri genç bir futbolcuyla doldurulamayacak kadar önemli bu yüzden ya Mehdi gibi bir oyuncu ya da gençlerden Eray olacaksa, onun yanında bir tecrübeli ismi monte etmekten başka çaremiz yok. Kısacası ilk hazırlık maçıydı. İlklerin günahı olmaz denilebilir. Ama pek iç açıcı görüntü ortaya konulamadı. Yönetimin bir an öncesinde transfer tahtasını açmalı ve takviyeler konusunda ellerine çabuk tutmalılar…