https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un dikkat etmesi gerekiyor

Kayserispor bu hafta deplasmanda Alanya ile karşı karşıya geleceği maçın hazırlıklarına tesislerinde devam ededursun futbolcular günümüz tehlikesi ‘coronadan nasıl korunuyorlar?’ bunu sorgulamak gerektiğini düşünüyorum.


Kayserispor bu hafta deplasmanda Alanya ile karşı karşıya geleceği maçın hazırlıklarına tesislerinde devam ededursun futbolcular günümüz tehlikesi ‘coronadan nasıl korunuyorlar?’ bunu sorgulamak gerektiğini düşünüyorum. Son haftalarda baktığımızda futbolcuların pandemi ve corona nedeniyle kadroda yer alamadıklarına şahit olmaya başladık. Özellikle futbolcuların korunma konusunda bir sıkıntıları olmasa da aile yaşantılarında da aynı tedbiri elden bırakmadan korunmaya devam etmeleri gerekiyor. Bakınız geçen hafta Gökhan, bu hafta ise Uğur corona yüzünden karantinaya girmek zorunda kaldılar. Tesislerde dikkati elden bırakmayan yöneticilerin, bence bu konuda futbolcuların ailelerini de uyarmaları gerekiyor. Elbette ki hiçbir futbolcu hastalığa yakalanmak istemez. Virüs demişken, bakınız yaz döneminde ülkesinde bu virüse yakalanmış olan Campanharo, bu hastalıktan en çok çeken kişi oldu diyebilirim. Hastalığı yoğun bakımda atlatsa da, performansının toparlanması için nerden baksanız, yarım sezon geride kaldı. Bu bilinçle coronaya karşı daha dikkatli olmalıyız.

Gelelim takımın Gençlerbirliği ile yaptığı hazırlık maçına. Bakınız ligin en önemli isimlerinden birisi olmaya aday Kayserispor, bu karşılaşmada genç oyuncularına yer verdi. Saha içinde genelde karma bir yapıyla yer alsalar da, genç isimlerin bu maçta daha fazla ön plana çıkması beni asıl sevindiren gelişmeydi. Yakın zamanda başlayacak olan Türkiye Kupası maçları öncesinde bence gençler kendilerini göstermek için ellerinden geleni yapacaklardır. Onlar da bir an önce ön plana Avrupa’ya gitmek isteyeceklerdir. Çünkü onların bu konuda yetişmesini destekleyen bir yönetim ve başkanları var. Umarım bunu gerçekleştirirler…