Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da zorlu hafta

Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor deplasmanda oynayacağı 2 karşılaşma ile ligde yoluna devam edecek. Öncelikle erteleme maçında, sonrasında ise ligdeki normal periyodunda deplasmanda Göztepe karşısında galibiyet arayacak. Sıkışık bir maç takvimi gibi görünse de, perşembe günü oynayacağı maçın ardından pazartesi günü İzmir deplasmanında yer alacak. Futbolcular için biraz yorucu bir hafta olacak. Ligde ilk oynanacak olan Trabzon maçı aslında iki rakip için de önem arz ediyor. Her iki takım da ligde 3 maç yapmış ve buna göre puan sıralamasında da temsilcimiz 2 puanla yoluna devam ederken rakip Trabzon ise 3 puanla mücadelesini sürdürüyor. Rakipte yaşanan teknik adam değişimi belki bizim açımızdan avantaj gibi görünebilir. Ancak rakibin ne denli etkili futbolcuları olduğunu da unutmadan maça çıkmanın doğru olacağını düşünüyorum. 

Trabzon maçında alınacak puan veya puanların ne kadar kıymetli olduğunun altını çizerek, Göztepe maçına değinmek isterim. İzmir temsilcisinin de pek form tutmuş bir kadrosunun olmaması, bizim için bir avantaj diye düşünüyorum. Oynadığı karşılaşmalarda en azından beraberlik alarak sıralamada ortalarda yer almasını bilen rakibi sahasında baskı altına almanın güç olacağını bilsek de yine de yıllardır birlikte olan ve etkili bir kadro rakipten galibiyet alabilir. 

Trabzon ve Göztepe; iki maçın da akıbetini 2 veya 4 puan diye düşünenlerin sayısında ciddi bir artışın olduğunu görüyorum. Yukarıda anlatmaya çalıştığım konular hakkında sosyal medyada da yorum yapanların ayaklarının yere basması, en azından temsilcilerimizin gerçek gücünü taraftara yansıtmış oluyor ki, buna şahit oluyoruz. Başkan Ali Çamlı bu takımın ligde iyi işler yapacağını her konuşmasında söylemesi ise taraftarın moralini artırıyor. Umarım bu puan alım işi ligin ilk yarısında istediğimiz değer de olur da, ilk yardan sonra fazla bir stres içinde olmayız…