Şevket TEKİN

Tarih: 18.08.2024 17:01

Kayserispor’da şerit koptu!

Facebook Twitter Linked-in

Kayserispor, sezona Sivas mağlubiyeti ile başladı. Başladı ama mağlubiyetten çok Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı’nın açıklamaları gündeme damga vurdu. Berna Gözbaşı’nın temlikleri ile ilgili daha önce de konuşan Başkan Çamlı, bu kez açtı ağzını yumdu gözünü! 

Maçtan sonra kameralar karşısına geçen Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Sivasspor mağlubiyetinin ardından, genel kurul kararı alacaklarını belirterek, “Artık bu takım benim açımdan yönetilemez hale gelmiştir. Bundan sonraki süreçte burayı pis edenleri temizlemeye davet ediyorum. Yok böyle bir şey, ben kimsenin işçisi değilim, paralı askeri değilim” dedi. Bugünkü yazımda, Kayserispor’un oyununu beğenmediğimi ya da teknik sorumlunun kadro seçimini konuşacağımız hatta 10 kişi kalan Sivasspor’u neden yenemediğimizi konuşmak yerine, genel kuruldan bahsedeceğiz. Hafta başında genel kurul kararı alınacakmış. Bununla yetinmeyen Ali Çamlı, oyunculara kasada para olmadığını söylediği halde para dağıtacakmış. Anlaşılan muammalarla dolu yeni bir genel kurul süreci bizi bekliyor. Bu arada Başkan Çamlı, genel kurula Gözbaşı’nı da davet edecekmiş, bilmem gelir mi? Yahut gelirse, nasıl bir konuşma ya da açıklama yapar? Aslında Başkan doğrudan Berna Gözbaşı’nı hedef gösterdi. Bakalım önceki Başkan Berna Gözbaşı, yapılan açıklamaya nasıl tepki verecek? Başkan Çamlı’nın açıklamasında dikkatimi çeken şeylerden biri de, “Tüm basın mensupları ile bir araya geleceğim. Yapılan her şeyi herkese anlatacağım” demesi oldu. Gerçekten kendisinin de yönetimde olduğu Berna Gözbaşı döneminde neler yaşandı? Temlikleri biliyoruz. Diğer anlattıkları doğru mu? Yüksek menajerlik paraları ödendi mi? Gözbaşı, kulübe ne kadar para verdi? Umarım sorularımızın cevabını da bir an önce alırız. 

Maçın ardından yapılan açıklamaya dair tek olumlu görüşüm ise Ali Çamlı’nın “Bunları bu şekilde konuşmak yerine, bizimle bir araya gelseydi. Sorunları beraber çözseydik” demesi oldu. Bir araya gelince de bu sorunlar çözüme kavuşur muydu, inanın bunu bilmek de zor. Bence, bir an önce şehrin önde gelen isimleri, bir araya gelmelidir. Aksi takdirde, Süper Lig’de yer alan Kayserispor, yok olma yoluna girecek. Bu durum spor kamuoyunu da spor camiasını da mutlu etmez. Her ne kadar Kayserispor’u eleştirsem de en son isteyeceğim şey, Kayserispor’un kapanma yoluna girmesidir. Daha anlayışlı ve çözüm odaklı olunması gerekiyor. Ancak açıklamalar gösteriyor ki deyim yerindeyse, Kayserispor’da şerit koptu.   


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
G-F0G61HQYBB