Şevket TEKİN

Tarih: 23.10.2024 17:00

Kayserispor’da rüzgâr tersine esiyor

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig ekiplerinden Bellona Kayserispor’da alınan sonuçlar kimseyi tatmin etmiyor. 9 hafta geride kalırken 5 puan toplayan Bellona Kayserispor, ligin dibine demir attı. Sezon sonuna kadar henüz çok olsa da, transfer yasağı ve yönetimsel sorunlar, Kayserispor’un geleceği konusunda herkesi endişelendiriyor. Deyim yerindeyse, Kayserispor’da rüzgâr tersine esiyor.

Sezona genel kurul ile başladık. Ali Çamlı, başkan seçildi. Temlikler sonrası Çamlı, geri adım attı. Kulübü temliklerle yönetemeyeceğini söyleyen Başkan Çamlı, Bununla yetinmedi, olağanüstü genel kurul kararı aldı. Durun daha bitmedi, aday olmayacağını açıklayan Çamlı, genel kurul ikinci toplantısında yeniden aday gösterildi ve başkan olarak seçildi. Anlayacağımız, Kayserispor’da eski tas eski hamam usulü ile yoluna devam etti. Yaşanan süreç en çok Kayserispor’a zarar verdi. Transfer yasağı nedeniyle, yeni transfer yapılamadı. Oyunsal anlamda da sorunlar yaşayan sarı-kırmızılı ekipte ceza ise teknik sorumlu Burak Yılmaz’a kesildi. Yedinci haftada oynanan Beşiktaş karşılaşmasının ardından Burak Yılmaz, Kayserispor’daki görevinden istifa etti. Hemen ardından mahir başkan ve yönetimi, teknik direktörlük çalışmalara başladı. Daha önce Altay ve Gençlerbirliği’nde teknik direktörlük yapmış olan Sinan Kaloğlu’na takım emanet edildi. Kaloğlu, emanet kısmını sanırım tam anlamıyla anlamadı! Takımın başına geldi, milli arayı doğru değerlendireceğini düşündüğümüz Kaloğlu, oyuncu deneme kısmını lig maçına bıraktı. Sonuç ise Gaziantep beraberliği olarak karşımıza çıktı. Deneme dediysem de takılmayın. Gaziantep karşılaşmasında Sinan Kaloğlu’nun tam olarak ne denediğini kimse bilemedi. Sol stoper Carole, sağ stoper Attmah, sol bek Hasan Ali, Karimi 11’de, Nazon yerine forvette geldiğinden bu yana az şans bulan Bahoken yer aldı. Denemelerin sonucu ise bize 1 puan getirdi. Galibiyet özlemi ise devam etti. Maç sonunda ise ilk eleştiri MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan geldi. Ersoy, “Kayserispor’un kadro seçimi yanlıştı. Bu puanları çok ararız” dedi. Gerçekçi konuşmak lazımsa, Vekil Baki Ersoy’a sonuna kadar katılıyorum. Önemli ve evimizde oynadığımız bir karşılaşmadan 1 puan ile ayrılmak, nereden bakarsanız zarardır. Gelecek için iyi sinyaller vermiyoruz. Umarım Kaloğlu ve kurmayları, gereken çalışmaları yapar ve Kayserispor alt sıralardan kurtulur. 

Spor kamuoyu ve taraftarlar arasında konuşulanlara bakacak olursak, kimse mutlu ve umutlu olamıyor. Taraflı tarafsız herkes Kayserispor’un bu oyun ile lige tutunamayacağını ve sezon sonunda 1. Lig’e düşeceğini konuşuyor. Umarım konuşulanlar, sadece konuşmada kalır. Sezon ilerledikçe, takım istenilen seviyeye ulaşır ve hemen her sezon yaşadığımız düşme korkusunu yaşamayız. En azından böyle umut ediyorum. Umut etmekten başka çaremiz de yok. Başkan Ali Çamlı, yönetimi ve teknik sorumlusu, Kayserispor için neler yapılabileceği konusunda bir araya gelmeli ve gerekli hamleleri yapmaları gerekiyor. Aksi halde daha büyük sorunlarla sezonu sonlandırırız.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
G-F0G61HQYBB