https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da ödemeler yapıldı sırada ne var?

Mustafa Gürbüz


Kayserispor’da sular durulmuyor. Başkan Ali Çamlı’nın genel kurul kararı almasından sonra şehrin ileri gelenleri veya büyükleri ne yapacak, herkes şimdi bu sorunun cevabını arıyor. Hani bizim en büyük markamız dediğimiz Kayserispor var ya, işte o markanın kaderine terk edilip edilmeyeceğini net bir şekilde görmüş olacağız.

Başkan Ali Çamlı basın mensuplarını perşembe günü tesislerde ağırlamaya hazırlanıyor. Burada neler konuşulacak şimdiden merak ediyorum. Kiminle ilgili gelişmelerden bahsedilecek ya da kulübün şeffaflığı savunulacak ve tüm hesaplar paylaşılacak mı göreceğiz. Kayserispor’da Başkan Ali Çamlı bu arada tüm çalışanların ve futbolcuların alacaklarını da Sivas maçından sonra söylediği gibi ödemesini gerçekleştirdi. Bu da kulüp adına sevindirici bir gelişme olarak paylaşıldı. Şimdi diyeceksiniz ki kulübü bırakacak adam kasa tam takır diyor ama para bulup neden alacakları ödüyor? 

Başkan Çamlı, ‘gidecek olsam da, bunları ödeyeceğim’ dedi ve dediğini de yaptı. Kendisini tebrik ediyorum en azından ‘ben gidiyorum, ne olursa olsun’ demedi. Peki, borç ve alacak konularında şehrin söz sahibi siyasetçileri ile bir araya geldi mi? Genel kurul için eylül ayı başı tarih olarak belirlense de iki hafta sonrasında erteleneceğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın açıklamasından öğreniyoruz. Demek ki Ali Çamlı ilimizde söz sahibi siyasilerle bir araya gelmiş ve karar çoktan alınmış. 

Bu arada para konusunda da şunu belirtmek isterim. Bazı siyasilerimizin görevlerinden ayrılmalarından sonra Kayserispor’da mali sıkıntının baş göstereceğini belirtmiş olan birisi olarak, o dönemlerde yapılan açıklamalar ise ‘bir sorun yok’ şeklindeydi. Yaklaşık 1 ay içinde ne değişti merak ediyorum. Sadece ligdeki sezon başı gelirinin ve bilet paralarının temlik edilmesi olayı acaba bu işin başlangıcı mı oldu? Ya da şöyle belirteyim; bu temliklerin iş yapmayacağını düşünen Çamlı ve arkadaşları işin gerçekleşmesinden sonra olayın ciddiyetini geç mi fark etti? Yaşanan tüm bu gelişmeler ışığında Berna Gözbaşı ne diyor? Tüm suçlamalar karşısında ne yapacak? Hedefte olan birisi olarak o da bildiklerini paylaşacak mı? Bildiklerini diyorum çünkü daha öncesinde kendisi ile yaptığım bazı görüşmelerde bazı noktaları üstü kapalı ima etmişti. Eğer herkes eteğindeki taşı dökecekse, Berna Gözbaşı da bu taşları dökecek mi? Bu yazdıklarımın üstü kapalı olduğunu ben de biliyorum. Bazı arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi demiş ama bunları açıklayacak kişiler bence muhataplarıdır. Dediğim gibi şu basın toplantısında her şey konuşulur bekleyelim ve görelim…