Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da kara bulutlar dağılıyor mu?

gurbuz@kayserigurhaber.com


Süper Lig’de şeytanın bacağını kırarak 12 haftalık galibiyet alamama orucunu bozan Bellona Kayserispor’da moraller yerine geldi. Uzun soluklu bir galibiyet alamamak, futbolcular üzerinde de olumsuz etki oluşturuyordu. Deplasmanda Hatay karşısında oynanan ve galibiyetle sonuçlanan karşılaşma sonrasında bazı notları sizlerle paylaşmak isterim. 

Öncelikle geçen haftadan beri söylediğim gibi Kayserispor’da futbolcular saha içinde var olma savaşında bir tık kendilerini öne çıkarmaya ve maç içerisinde sorumluluk almaya başladılar. Bu olay aslında her bir futbolcunun başarı grafiğini yükselttiği gibi Kayserispor olarak takım futbolunda da rakipler karşısında üstünlüğün ele geçmesine yarıyor. Sadece bu değil mesela Hatay maçında bir kez daha dikkatimi çekti ki, ‘at sahibine göre kişner’ sözü burada bir kez daha yerine gelmiş oldu. Sinan Kaloğlu değişimi Kayserispor’da ilerleyen haftalar için olumlu gelişmeleri ortaya çıkartacak gibi. Kayserispor genç bir teknik adam olan Sinan Kaloğlu’nun yıldızını bu şekilde giderse parlatacak, hatta şimdilik iddialı bir söylemde bulunmamak için fazlasını söylemek istemiyorum. Ama bir Çağdaş Atan misali bu takımla kimyası tutarsa kimse şaşırmasın. 

Bu söylemlerim Gaziantep ve Hatay maçında ortaya konan futbol için söylemeye çalışıyorum. Tabi bu arada yönetime de büyük iş düşüyor. Mali olarak futbolcuların alacakları konusunda sorun çıkartmamalılar. Ne de olsa MHP Milletvekili Baki Ersoy da hafta içinde kulübü ziyaret ederek aradaki buzları eritmiş deniliyor. Umarım birliktelik devam eder de kulübün bu hafta sahasında konuk edeceği Adana Demir maçı öncesinde moraller tavan yapar. 

Bu arada bir konuya da değinmek isterim: Kayserispor kadro olarak da elindeki imkânları iyi kullanabilirse ne âlâ. Genç oyuncular da bu takımda yer alabileceklerini ispatlamaya gayret ediyorlar, onlara haksızlık yapmayalım…