Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da geri sayım sancısı

gurbuz@kayserigurhaber.com


Artık geri sayımın da sonuna geldik. Kimi zaman taraftarın desteğinden kimi zaman da futbolcuların saha içinde ortaya koyacakları performanstan söz etik. Hatta yeni gelen çiçeği burnunda teknik heyet için de yazı tura atmaya bile kalkıştık. Tüm bu söylemlerin artık sonundayız. Kaldı ki bu saatten sonra yapılacak olan da kısa süreliğine beklemek olacaktır. Gaziantep maçında ortaya konacak olan taktikten tutun da futbolcuların dağılımına kadar her şeyin mutlak analizi yapılacaktır. Ancak benim burada dikkat çekmek isteğim konu genç oyuncuların saha içinde daha iyi dağılım göstermesi ve kendilerini biraz daha göstermesidir. Her ne kadar gençlere bel bağlamış olsak da tecrübelilerinde katkılarını görmezden gelemem. Geçen sezon ligin son haftalarında ortaya koyduğu futbol ile dudak ısırtan Mehdi geldiği günden bu yana bir türlü istenileni ortaya koyamıyor. 

Sadece Mehdi özelinde konuşmak istemem. Bir de bal yapmayan arı misali ortalıkta dolaşan, bulduğu fırsatları gol yapabilse, ligin belki de gol kralı olacak bir isim olan Boa Morte için ne desem bilemiyorum. O kadar çok pozisyon bulup da bunları fırsata çeviremiyorsan sende bir sorun var diye aklıma geliyor. Hani diyeceksiniz ki, bu futbolcunun saha dışında ne sıkıntısı var ki? Aslına bakacak olursanız saha dışında değil de, saha içinde pozisyon değerlendirmeme gibi bir hastalığı var. O da sanırım fazla çalışmamaktan diye düşünüyorum. Yoksa yönetim kanadında bir sorunu olduğunu duymadım. Umarım yeni teknik heyet bu konuda da bu futbolcu özelinde bir çalışma yapar da biz de karşılaşmalarda derin bir ‘oh’ çekeriz.

Kısacası Kayserispor artık geri sayımda. Taraftarın vereceği desteğin dışında bakalım saha da neler olacak? Ben de hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum…