Mustafa GÜRBÜZ

Tarih: 22.08.2024 18:34

Kayserispor’da gelirlere engel olan kim?

Facebook Twitter Linked-in

Kayserispor’da nihayet beklenen basın toplantısı gerçekleştirildi. Öyle bir basın toplantısı yapıldı ki, sonunu nereye bağlayacağınızı bilemiyorum. Bir yandan ortada dolaşan hesaplar diğer yandan yapılan yanlışların ekran karşısında bağış makbuzu kesilerek bertaraf edilmesi! Dediğim gibi işin neresinden bakarsanız bakın bir gerçeği konuşmaya yine güç kuvvet yetmedi. Aslında Başkan Ali Çamlı konuşmasının bir bölümünde konunun kısaca ne olduğunu ima etmeye çalıştı ama sonrasında yine eski yönetim ve hesaplar diyerek konan temliklere vurgu yaptı. Başkanların savaşı mı var diyeceğimiz tarzda bir basın toplantısı yapıldı. Alınan ve verilen paralar miktar miktar açıklandı. Başkan Çamlı, 41 milyon Euro borçla alınan kulübün 62 milyon Euro borçla kendisine geçtiğini ve davalarda bekleyen dosyalar ile eski başkanın temlikinin hariç olduğunu açıkladı. Açıkladı da açıkladı. Bazı borçlarla ilgili açıklamalar beni güldürdü. Hani ‘başkan ile menajer tanıştırma bedeli’ başlığı gibi bedel açıklamalarını duyunca bir anda kendime hakim olmadım. Dediğim gibi hesaplar ince ince konuşulacak bu toplantı daha çok su götürür ama işin başka tarafına dikkati çekmek isterim. 

Yaklaşık 2 saat süren basın toplantısında son bölümde Sayın Çamlı’ya aslında sorunu açıklaması için bir kez daha soru yönelttim. Ne yazık ki yine net bir cevap vermekten kaçındı. Net bir ifade olmadan kimseyi töhmet altında bırakmamak gerekir. Kayserispor’da daha önce de temlikler vardı ve bunu Ali Çamlı da belirtiyor. Yine yoluna devam eden bir kulüp ve işleyiş vardı. Peki, aynı temlikler olurken ne oldu da bu sefer işler yürümez oldu ki? Demek ki bir şeyler ters gitmeye başladı. İşte ben de bu gidişatın neden ters gittiğini soruyorum. Yani siyasi bir güç mü ima ediliyor? 

Başkan Çamlı konuşmasında; ‘Kulübü idare etmek için daha öncesinde de temlikler vardı ancak sponsorlar aracılığıyla bu işi yürütüyorduk. Şimdi o konuda da ayağıma kement vuruldu’ diyor. Yani anlayacağınız sponsorluk için gittiği kapılar yüzüne kapanmaya başlamış. Çamlı, ‘nedenini bilmek isterim ama sorun bensem, ben de giderim’ diyor. Kısacası hangi siyasi kulübün gelirlerine set çekmek için öncülük yapıyor, bunu sormak istedim ama onda da ‘bunu da sen bul’ demeye getirdi. Ben şimdi iktidar partisine mi, muhalefete mi hangisine ne söyleyeyim? Ya da ben bir söz söylediğimde çıkıp da ‘yahu bizi töhmet altında bırakıp, Kayserispor taraftarının önüne atıyorsun. Bizlik bir durum yok’ derlerse ne diyeyim? Sayın Çamlı, size net bir şekilde soruyorum: ‘Kayserispor’un sponsorluklarına veya gelir elde etmesine engel olan kim ya da hangi güç?’ 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
G-F0G61HQYBB