Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da ertelenen kongre ve ‘kimler olacak’ sorusu

Mustafa Gürbüz


Süper Lig’de verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Bellona Kayserispor’da daha öncesinde alınan karar gereğince yapılması planlanan olağanüstü genel kurul her zamanki gibi yeterli çoğunluk bulunamadığından gerçekleştirilemedi. Genel kurulun daha öncesindeki açıklamalar ışığında bir hafta sonrasına erteleneceği iddiaları böylelikle gerçek oldu. Takım her ne kadar saha dışında yaşananlara kafa yormuyor olsa da, yönetimin içinde nasıl bir şekillenme olacağı konusunda bir telaşın olduğunu biliyorum. Mevcut yönetim içinde yer alan isimlerden özellikle yurt dışında bulunan iş adamlarında bir firenin olacağını düşünmüyorum. İstifa eden Samet Koç da bu kadroda yer almayacak. Ama bu isimlerin dışında Ali Çamlı’nın bazı iş insanlarına teklifte bulunduğu da kulağıma gelen fısıltılar arasında yer alıyor. Mali konuda bir sorun yaşamadan yoluna devam edecek olan Bellona Kayserispor için kimlerin devreye girdiğini sizler de tahmin edeceksinizdir. Bu sistemin değişmeden yürüyeceğini düşünüyorum. 

İşin büyük kısmında yine siyaset arenasında olan ilimiz söz sahipleri takımın sorun yaşamadan ligde yoluna devam etmesi için çeşitli kuruluşlardan Kayserispor adına sponsorluklar temin edecek ve etmeye de devam edecekler. 

Daha öncesinde de belirttiğim gibi yönetimler eskiden ortaya bir havuz oluşturur ve en azından kulübün ihtiyaçları konusunda bu havuzda yer alan bütçe bir yaraya merhem olurdu. Acaba diyorum şimdilerde yönetim kademeleri nasıl oluşturuluyor ki, bu havuzdan hiç ses çıkmıyor. Umarım gelecek hafta için yapılacak olan şekillenme konusunda bu havuz olayını başkan olacak kişi bir daha düşünür. Ne de olsa damlaya damlaya göl yapacağımız bir durum içindeyiz. Bu arada başkan adayı bu hafta belli olacak. Sürpriz bir isim bekleyenler var. Bakalım neler olacak? Benim düşüncem Ali Çamlı’nın bu sezonu da götüreceği yönünde. Haydi hayırlısı…