Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da deli sorular

Kayserispor’da deli sorular


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor’da çalışmalar devam ediyor. Ancak bu çalışmaların yanı sıra takımın takviye konusunda yeterli olmaması, kafaları karıştırmaya devam ediyor. Her ne kadar yöneticiler ‘takımımız güçlü, ligde yoluna devam eder’ diye konuşsa da, taraftarın bu düşünceye katılmadığını belirtmek isterim. Aslına bakacak olursanız bu düşünceye yönetimde bulunanlardan başka kimsenin katıldığını da düşünmüyorum. Ama diyeceksiniz ki, ‘takımda geçen sezon yakalanan başarı var, bu başarı alışmış teknik adamla daha iyi olacaktır’ diyebilirsiniz. Bu düşünce de ortada duruyor. 

Şunu söylemek isterim ki, Kayserispor bazı mevkilere takviye yapmadığı takdirde zor günler temsilcimizi bekliyor. Saha içinde geçen sezon sonunda yaşadıklarımızı en iyi karşılaşmaları takip edenler bilir. Rakipler karşısında futbolcularımızın bir var bir yok halleri saç yoldurdu. Şansımızdan bazı karşılaşmalarda sonuçlar bizim lehimize oldu. Bunların hepsini şu anda neden söylüyor derseniz, birazcık olaya objektif bakmanın zamanı diye düşünüyorum. 

Temsilcimizin futbolcularını zayıf veya tecrübesiz gördüğümden değil, lig uzun bir maraton ve biz de bu maratona ayak uydurmak istiyorsak değişim konusunda yedekte iyi ve tecrübesini ispat etmiş isimler bulunmalıdır. Oyuna sonrasında girecek ve oyunun kaderini değiştirecek isimler olmalıdır. En azından ligde zorlu yolları atlatana kadar bu oyuncuların işlevselliğini hiç elden bırakmaması gerekir. 

Her ne kadar genç isimlerimiz var desem de, onların daha zamana ihtiyaçları olduğunu net bir şekilde ifade etmeliyim…