https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Şevket TEKİN


Kayserispor'da çarşı karıştı

Şevket TEKİN


Süper Lig ekiplerinden Bellona Kayserispor’da işler her geçen gün sarpa sarıyor. Başkan Ali Çamlı’nın önce Sivas maçı sonrası ve ayrıca düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları, Kayserispor’da gündemi futbol hariç her konuya taşıyor.

Başkan Çamlı, geride kalan haftada basın mensupları ile bir araya geldi. Aslında açıklamaları, Sivas maçı sonrasının bir benzeriydi. Çamlı, ekstra olarak sadece rakamlar üzerinden konuşma yaptı. Bu toplantı öncesi ve sonrasında önceki Başkan Berna Gözbaşı’nın sosyal medya paylaşımları da dikkatlerden kaçmadı. Toplantının öne çıkan detayı ise Berna Gözbaşı’nın kardeşi ve eski yönetim kurulu üyesi Onur Gözbaşı’nın toplantıya gelmesi oldu. Bu geliş bir anlamda toplantının apar topar bitmesine de neden oldu. Sonra ikili beraber Başkanla görüştü, görüşme detayları ise kimse tarafından bilinmiyor. Dahası da var, toplantı sona erdi ama sosyal medya atışmaları bitmedi. AS Başkan Nurettin Açıkalın’ın sosyal medya üzerinden paylaşımları oldu. Bu paylaşımlara ise önceki Başkan Berna Gözbaşı’dan yanıt gecikmedi. Başkan Gözbaşı, “Mahvolduk edebiyatı, şovla ve tehditle bu işler olmaz” dedi. Yani anlayacağınız, karşılıklı çekişmeler Kayserispor’un transfer yasağının ve futbolunun önüne geçti. 

Esasen benim takıldığım ise Kayserispor’u nasıl daha iyi bir takım haline getireceğimizi konuşmak yerine, kısır çekişmelerin içerine sürüklenmesi. Tabii bu ekip, bunlarla da yetinmiyor. Şimdi de kongre üzerinden çekişme yaşanıyor. Başkan Çamlı’nın aday olmayacağını kendi ağzından duysak da, bazı mecralarda üç aday olduğu ve bu adaylardan birinin de Ali Çamlı olduğu söyleniyor. Gözbaşı’nın dönebileceğinin sinyalini ise sosyal medya paylaşımlarında görebiliyoruz. 

Benim için başkan adaylığı için asıl sürpriz geride kalan sezonda adını sıkça andığım ‘uzaktan ve basından sorunlu’ isim Samet Koç oldu. Kayseri ile hâlâ tam ilişkisi olmayan ve alt yapı sorumlusu olan Koç, bu işi için uygun mu, bilemedim. Belki başkanlığını İstanbul’dan yönetirse, yapabilir. Tabii Çamlı ve Gözbaşı’nın olduğu yerde en zayıf halka gibi görünüyor. Ne Çamlı ne Gözbaşı ne de Koç isimleri başkan olmalıdır. Doğru olan daha güçlü ve takımı düze çıkartabilecek bir isim Kayserispor’un başına gelmelidir. Ayrıca yeni bir yönetim kurulu da olmadır. Bunun aksi olursa, Kayserispor’daki çekişmeler sona ermez ve soluğu bir alt ligde alırız. Gerçekçi konuşma gerekirse, zamanında Kayserispor’un başkanı olmak isteyen Ziya Eren vardı. Bu isme dikkat çekmemdeki temel neden, futbolu seven elini taşın altına koyabilecek kişi olmasıdır. Bu ismi ikna ederek Kayserispor’a getirirsek en mantıklı kararı vermiş oluruz. Tabii Ziya Eren’nin de bunu kabul etmesi gerekiyor.

Bu arada olağanüstü genel kurulun ilk toplantısı, 8 Eylül’de yapılacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanmaz ise 15 Eylül’de ikinci birleşim olacak. Önümüzde sancılı geçecek 3 haftalık bir süreç var. İlk haftayı BAY geçtik, ikinci haftada kaybettik. Sonraki haftalarda için konuşamıyoruz. Umarım yönetimsel kriz, oyuncuları ve takımın performansını etkilemez.