https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da alt yapı çıkışı

Kayserispor’da alt yapı çıkışı


Futbolda maliyetlerin artması ve bir o kadar da yabancı oyuncuların sözleşmelerindeki farklar, yönetimlerde bulunan isimlerin başını ağrıtmaya devam ediyor. Bu konuda en çok dertli kulüplerden birisi de sanırım Yukatel Kayserispor’dur. Yabancı oyuncular konusunda bu zamana kadar bonkör davranan ve hala 15 yabancı oyuncuyu kadrosunda tutmak zorunda kalan sarı-kırmızılılar bugünlerde alt yapı konusuna iyiden iyiye asılmaya başladılar. 

Sezon başında gelen transfer yasağının 3 dönem boyunca yaşanacak olmasından dolayı sorunlar yaşayan ve alt yapıdan yetişen gençleri A Takım kadrosuna katarak bu konudaki eksikliği gideren Yukatel Kayserispor’da yönetim, gelecek dönemler de üst takımlara çıkacak futbolcu sayında artış olacağını ifade ediyorlar. 

Bu günlerde yapılacak olan seçimli genel kurula hazırlanan ilimiz yöneticilerinin, bu konudaki gelişmeleri desteklemeleri ise ayrı bir mutluluk. En azından yıllardır söylediğimiz ‘taşıma suyla değirmen dönmez’ sözü dikkate alınıyor. Bu zamandan sonra bir nebze olsun yabancı türküsü çağırarak devasa harcamalara ‘dur’ diyebileceğiz. Berna Gözbaşı’nın bu konudaki çalışmalarına hak vermemek ayıp olur. Ülke genelinde kurulan spor okulları sayesinde tüm Türkiye’deki yetenekli isimleri toplayarak, Kayserispor çatısı altında birleştirmeye gayret etti. 

İşte o zamandan yapılan çalışmalarda önemli adımlar atıldı. Gelinen nokta da A Takım’da yerli oyuncuların ve gençlerin yer bulması için büyük gayretler harcandı. Daha yakın zamana kadar bonservisini sattığımız isimlerin ne kadar fayda sağladığını konuşmuş ve ‘bunların devamının gelmesi için çabalamalıyız’ demiştik. İşte yeni yönetiminde bence ilk işi bu olmalı. En azından sezon arasında bile bu takımın kadrosunda yer alacak isimler için teknik heyetle konuşulmalı ve en azından gençlerin sahada daha fazla zaman bulması için gayret sarf edilmelidir. Umarım bu konuda göreve gelecek isimler adım atarlar ve Kayserispor borç sarmalı denen o zincirlerden bir an önce gençleri sayesinde kurtulur…