Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da alışma dönemi ve alt yapı

Mustafa Gürbüz


Kayserispor lig öncesinde ikinci hazırlık maçını Ankaragücü ile yaptı. Bu hazırlık maçında önemli olan takım kadrosu ve futbolcuların yeni taktiksel yapıya alışıp alışmadıkları oldu. Her ne kadar takviye konusunda hâlâ bir belirsizlik olsa da yapılması gereken bir an önce genç futbolcuların takıma adaptasyonlarının sağlanmasıdır. Transfer konusunda her ne kadar öyle olacak veya böyle olacak denilse de yapılması gereken her zaman olduğu gibi eldeki imkânlarla yolun yürünmesi gibi görünüyor. 

Temsilcimizin 2. etap çalışması derken aslında bu etapta yapabildiği kadar fazla hazırlık karşılaşması oynaması bekleniyor. Ayın sonu gibi bir hazırlık maçı daha yapacak olan Kayserispor’un ilk haftayı BAY geçecek olması nedeniyle ilimizde çalışmalarını yapan 1. Lig veya 2.Lig takımlarıyla da bir hazırlık maçı yapması gündemde. Bu konuda da yönetimin çalışmalarının devam ettiğini belirtmek isterim.

Temsilcimi de ayrıca bir başka sorun da alt yapı olayıdır. Bir türlü düzen tutmayan ve futbolcuların A Takıma çıkması için çaba harcanması gerekirken ne yazık ki bu zamana kadar bazı başkanlar dışında ihmal edilen alt yapı konusunda da bir an önce çalışmaların yapılması gerekiyor. Alper Hoca belki bu dönemde yeni bir başlangıç yapar da alt yapıdan en azından yukarılara yurt dışında olduğu gibi futbolcu çıkartmasını başarabiliriz. Her ne kadar Berna Gözbaşı zamanında alt yapıda olan bazı futbolcuların şimdilerde üst yapıda görmeye başlamışsak da bunun devam etmesi ve elimizin daha çok futbolcu konusunda zengin olması gerekir...