Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor üzerindeki kara bulutlar dağılıyor mu?

gurbuz@kayserigurhaber.com


Süper Lig’de bu hafta maç yapmayan ancak çiçeği burnunda teknik çalıştırıcısı ile idmanlarına devam eden Bellona Kayserispor’da futbolcuların idmanlardaki moral ve motivasyonu ilerleyen haftalar için umut vermeye başladı. Hani ‘takım futbolcularında bir çöküş var’ deniliyordu ya, işte tüm bunların hepsinin Burak Yılmaz’ın ayrılışmasından sonra ortadan kaybolduğunu görmeye başladığımızı belirtmek isterim. Takım olarak milli maçlarda olan futbolcular dışında eksik bir tarafımız yok. Uzun süredir sakatlıkları bulunan Majid ve Jeanvier de çalışmalarda arkadaşları ile birlikte oluyorlar. Hâl böyle olunca da Kayserispor bir ya da iki yeni ismi yeniden kadrosuna katmış oluyor. Her ne kadar sezon arasına kadar zorlu bir dönemi geride bırakacağımızı belirtsek de, Teknik Direktör Sinan Kaloğlu oynanacak 4 karşılaşmadan en azından 8-9 puanı alıp kenara çekilebilirse, ligde temsilcimizin sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Basınla bir araya geldiği ilk konuşmasında da bu konuda sorulan soruya net cevap veren teknik adam ‘3 maçta 9 puan parolası bizim her zamanki gibi hedefimiz’ diyerek, taraftarın gönlüne bir nebze olsun su serpmiş olmuştu. İlk maç Gaziantep’le ve iç sahada olacak ki, bizim ligdeki rakiplerimizden birisi olan Gaziantep maçında mutlak 3 puanı alan tarafın biz olmamız gerektiğini, Kaloğlu da bizden iyi biliyor. Şimdi hafta başı diyeceğiz ve cumartesi günü oynanacak olan Gaziantep maçına çok iyi hazırlanıp hedefimizi gerçekleştirmeliyiz. Bu konuda taraftarın da tribünde yerini alarak temsilcimize destek olmaya devam etmesi gerekir. 

 

Erciyes 38 FK’da yaklaşan tehlike 

Kayserispor sonrası bir de Erciyes 38 FK ile ilgili bazı tespitlerime gelince; bu hafta hem kupa hem de lig olmak üzere iki maçını da Orduspor’la oynayan temsilcimizde gördüğüm bir tehlikeyi sizlerle paylaşmak isterim. Erciyes 38 FK’da teknik heyet içinde bazı isimler maç içinde ve sonrasında ortaya koydukları hâl ve hareketler ile tepki çekmeye başladılar. Kazandıkları maç sonrasında galibiyeti bile kutlamaktan yoksun bir durum ortaya koydular. Bu konuda Uğur Kulaksız ekibine biraz daha uyarıda bulunmalı benden söylemesi…