https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor, sponsorluk için gelen teklifleri değerlendirmeli

Kayserispor’da son günlerde konuşulanlar, geçen hafta yapılan genel kurulda dile getirilen söylemler olarak karşımıza çıkıyor.


Genel kurulda dile getirilenlerin büyük bölümünde her kesim ortak bir paydada birlik olsa da bazı bölümler için hala kafalarda soru işaretleri yok dersem yalan olur. Mesela kulübün bu kadar borç içinde olması konusunda kimsenin geçmişten gelen yüklerle ilgili olduğunda kuşkusu yok. Ancak ne olursa olsun, kulübe kimin el uzatacağı veya birkaç kuruş destek vereceği denildiği zaman, mangalda kül bırakmayanların hepsi arkalarına bile bakmadan evlerinin yolunu tutuyorlar.

Kulüp için her kesimin ortak olduğunun dışında bir de farklı söylemlerden söz ettim. Sponsorluk konusu yıllardır dile getirilmesine karşın hala ilimizde tam olarak işlemeyen bir olgudur. Kulüplerin yaptıkları harcamaları konuşsak da yine de sponsorluklar sayesinde firmaların reklamlarının olduğunu net bir şekilde görebiliyor hatta yapılan müsabakalarda firmaların isimlerini görünce ‘bunlar da varmış’ diye içimizden geçiriyoruz. Bakınız genel kurulda Başkan Berna Gözbaşı, Afyon’dan sucuk firmasının kendilerine sponsorluk teklifinde bulunduğu söyledi. Aslında bunu geçen sezonun içinde bir kez daha yapmışlardı. O zaman da söylemiştim, şimdi de söylüyorum, ben olsam bu firmanın teklifini kabul ederdim.’ Hiç olmazsa buradaki firmalar mecburlar bizden almaya ve bizim reklamımızı yapmaya’ diye bir düşünce içinde olamazlardı. Şimdi biz her ne kadar ince düşünsek de onların böyle bir düşünce içinde olmadıklarını ifade etmeliyim. Sadece bir firmadan bahsetmiyorum. Borsa’ya bağlı olan birçok marka var. Yıllardır Kayseri sucuğu ifadesini kullanan bu markaların hepsi bence el birliği ile bu işi gerçekleştirebilirler. Yoksa kendilerine başka bir şehirden bir rakip bulacaklar benden söylemesi…