Şevket TEKİN

Tarih: 12.08.2024 17:00

Kayserispor sezona başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig ekiplerinden Bellona Kayserispor, hafta sonunda oynayacağı Sivasspor ile sezona başlıyor. İlk hafta BAY geçen sarı-kırmızılı ekip, ikinci hafta karşılaşmasına sahasında çıkacak. Transfer yasağı ile boğuşan temsilcimizin yeni sezondaki ilk resmi maçındaki performansı ise merak ediliyor.

Geride kalan sezonu üçüncü teknik direktör Burak Yılmaz ile sonlandıran ve yeni sezona da yine Yılmaz ile devam eden sarı-kırmızılı ekip, sezon hazırlıklarını, kulüp tesislerinde tamamladı. Bu sürede 4 hazırlık karşılaşması oynayan Bellona Kayserispor, bu karşılaşmaların üçünden mağlubiyetle ayrılırken, son oynadığı Vanspor karşılaşmasından ise 3-0 galip ayrıldı. Kaybedilen 3 hazırlık karşılaşmasında Bellona Kayserispor, istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Son karşılaşmada ise Sivasspor karşılaşmasında oynanacak olan taktik belirlendi. Her ne kadar taktik belli olsa da sezonun ilk haftasında izlediğim diğer maçlar, Kayserispor’un yeni sezonda işinin hiç kolay olmayacağını gösteriyor. Tabii kendi düşüncelerimi söylüyorum. İlk haftadan birçok takım hazır değil gibi görünse de bizim takımımıza göre çok daha güçlü ve hazır takımlar var. Bizim de eksiklerimizi düşündüğümüz zaman bu beni fazlaca endişelendirdi. Yazılarımda, hep olumsuz senaryo çiziyormuş gibi duruyorum. İnkâr etmeye gerek yok ama tüm takımları takip eden ve performanslarını görünce olumsuz düşünmekten de kendimi alamıyorum. Güvendiğim tek şey ise Kayserispor’un geride kalan sezonda beraber oynamış bir oyuncu grubunun olmasıdır. Kamp döneminde teknik sorumlu Burak Yılmaz, bu durumu geliştirdiyse sorun kalmayacaktır. Bunu da oynanacak maçlardan sonra göreceğiz. 

İkinci haftada oynanacak olan karşılaşmaya bakacak olursak Sivasspor, ligin güçlü ekiplerinden Trabzonspor ile sahasında berabere kaldı. Sivas için sahasında büyük takıma karşı aldığı beraberlik, onlar adına iyi olmuştur. Kayseri’ye de moralli gelecekler, çünkü ilk hafta stresini attılar. Bizim içinse gerçekten zor bir karşılaşma olacak. Özellikle de yıllardır arada olan rekabeti düşünürsek daha zor olacak. Bu durumu avantaja çevirmek gerekiyor. Özellikle de saha ve taraftar desteğini arkamız almamız gerekiyor. Olumsuz senaryolar çizsem de, sezona Anadolu Derbisi galibiyeti ile başlamak takım adına ve gelecek adına güzel sonuçlar doğuracaktır. İnşallah cumartesi günü taraftarımızın da desteği ile 3 puan bizim olur. Bu galibiyet de bir nebze olsun, taraftara ve spor kamuoyuna transfer yasağını ve yaşanan olumsuzlukları unutturur. 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
G-F0G61HQYBB