https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor kaybettiklerine yanıyor

Kayserispor kaybettiklerine yanıyor


Süper Lig’de yine milli maç ve yine aranın devamı konuşuluyor. Sadece ara değil, aynı zamanda bundan sonrasında oynanacak olan maçlar için Federasyon tarafından da maç programları açıklanıyor. Mesela 31.haftayı biz merakla beklerken, geçenlerde bu program açıklanmıştı. Daha sonrasında Kasımpaşa maçı için hazırlıklarına başlayan temsilcimiz, şimdi ise 32.haftayı cumartesi günü oynanacaklarını öğrendiler. 

Haftalar açıklanır ama burada sıkıntı; ligin son haftalarına gelmemize karşın altta bulunan takımların kurtulma ümitlerini korumuş olmalarıdır. Daha öncesinde de söylediğimiz gibi hala ligin altında kalanların düşme potasından çıkabilmek için yeterli haftanın olduğunu düşünüyor olmaları.  Kimin ne kadar puan toplayacağı belli olmasa da, en altta bulunan takımların bile kurtulma ümitlerinin olması, ligin her geçen gün zorluk derecesinin arttığını gösteriyor. Bu nedenledir ki, temsilcimizin önümüzdeki hafta çarşamba günü konuk edeceği Kasımpaşa maçında mutlak kazanması gerekiyor. Ligin altında bulunan takımların her ne kadar birbirleri ile maçları olacak denilse de, işi biz şansa bırakmamalıyız.

Ligin altında bulunan takımlarla aradaki farkın kapalı olması, herhangi bir avantaj kullanmamız yönündeki durumu da, etkisiz hale getiriyor. ‘En azından birkaç galibiyetlik bir fark olsaydı’ dediğimiz şu günlerde, geçmişe dönüp kaybettiklerimize ‘ah’ çekip duruyoruz. Ligde bir puanın önemini belirtenlerimizin olduğunu biliyorum ama birde boşu boşuna kaybettiğimiz 3 puanlar var ki bunların başında da İstanbulspor maçı geliyor. Umarım futbolcular bu konularda iyi ders çıkarmışlardır. En azından öyle olduğunu düşünerek umutlara haftaya bakmak istiyorum…