Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor galibiyet arayacak

Mustafa Gürbüz


Kayserispor hafta sonunda oynayacağı Eyüp maçı için geri sayıma başladı. Bu arada özellikle bazı futbolcuların ülkelerindeki performansları, taraftarın dilinde dolanmaya başladı. Bize geldiği günden buyana bal yapmayan bir arı misali ortalıkta dolaşan Nazon konusunda taraftarların kafası iyiden iyiye karışmış gibi görünüyor. Her ne kadar ülkesi adına oynanan maçta 3 gol atsa da, bu durumu ne yazık ki Süper Lig’de gösteremiyor olması hala benim nazarımda sorunlu olarak yorumlanmaya devam edecektir. 

Kayserispor da sadece bu futbolcu üzerinden bir yorum yapmak belki eksik olabilir. Öncelikle futbolcuya istediği pasların gelip gelmediğine de bir göz atmak gerekir. Her ne kadar elimizdeki isimlerden bahsetsek de, yine de genç yeteneklerin bu işi ilerleyen süreçte çözümleyeceğine olan inancım tamdır. Hani gençler bu takıma biraz daha çabuk adapte olabilseler, inanın dışardan futbolcu aramaya ihtiyacımız olmayacaktır. Forvet konusunda bile genç yeteneklerimiz olmasına karşın, ne oluyorsa A Takım maçlarında bir türlü ortaya çıkamıyorlar. Umarım Eyüp maçı öncesinde bu yazılanlar onlara birazcık değişik bir motivasyon sağlar. Ne de olsa bu hafta ligin yeni ekiplerinden ancak bir o kadar da zor ekiplerinden Eyüp ile karşı karşıya geleceğiz. Rakibimizin bazı takviyeler yaptığını bilsek de, yine de alışılmış bir kadrosu var ki, onu da artık çözümlemesi gereken teknik heyettir. Hele birde bizi iyi tanıyan forvet oyuncusunu takımlarına dahil ettiler ki, görelim neler olacak? 

Hafta sonunda aslında ilimizde iki önemli maç oynanacak. Bunlardan birisi Kayserispor’un olurken diğeri ise adını değiştirerek Erciyes 38 FK yapan 3.Lig temsilcimizin. Bakalım her iki karşılaşma sonrasında neler olacak? Aralarında bir saat olması aslında sıkıntı gibi görünse de, umarım daha sonraki süreçte bu saat konusundaki ayarlamalara Erciyes 38 FK yöneticileri bir dokunuş yapar…