Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor da, ‘sabreden derviş …’ sonu bildiğiniz gibi

Mustafa Gürbüz


Süper Lig’de yeni dönem öncesinde bir türlü sancılı günleri geride bırakamayan ve kapısını çaldığı yerlerinden de bir türlü acısına çözüm bulamayan ilimiz temsilcisi Kayserispor için geri sayım devam ediyor. Sözlerime böyle başladım çünkü hâlâ demekten de sıkıldığınızı düşünüyorum. Yaşanan onca transfer ve sonrasında kapıya dayanan yasaklar hep bertaraf edilmişti. Parasal olarak sorun olan bu durum, mali imkânların bollaşmasıyla çözümlendi. Ancak bu sefer iş biraz daha farklı. Parasal olarak bir sorun karşımızda durmadığı için işin rengi biraz daha değişik. Disiplin adı altında verilen bu cezanın boyutu ne yazık ki iki sezon. Yani bir yıl boyunca temsilcimiz ne sezon başında, ne de sezon ortasında takviye veya değişim yapamayacak. İyi de bu şekilde Kayserispor ligde ne yapabilir ki? 

Başlıkta da belirtiğim gibi ‘sabreden derviş’ misali ne olacağımız ucu açık bir hâl alıyor. Kimisi takviyenin yapılacağından, cezanın bir dönem erteleneceğinden ve sonrasında da cezanın çekileceğinden, kimisi de cezanın kalkmayacağından söz etse de, yönetim hâlâ hukukçularından gelecek olumlu cevabı bekliyor. Ne yazık ki mahkemeden yüzümüzü güldürecek bir cevap gelmedi. Yani anlayacağınız ‘sabreden derviş’ misali, bekledik ama cevap gecikiyor. Mahkemenin hukuksuz bir durum olmadığına kanaat verip vermeyeceği değerlendiriliyor. Halbuki yönetim bu işe bir hayli inanıyor. Onlara bakılırsa iş çözümlenmiş gibi. Yakın zamanda tahta açılacak ve takviyeler yapılacak deniyor.

Ha bu arada ‘Mehdi konusunda aceleci olalım’ demişken, mali olarak bence bu futbolcu biraz da Konyaspor’un teklifini değerlendiriyor gibi. Kayserispor’un teklifini bu yüzden bekletiyor. Bari elimizi çabuk tutsak da mevkiye iyi bir takviye olsa…