Mustafa GÜRBÜZ

Tarih: 23.09.2024 22:13

Kayserispor acil vaka

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig’de hafta içinde Trabzon karşısında üstün bir oyun sergilemesine karşın ligdeki 6. hafta mücadelesinde deplasmanda Göztepe karşısında oynayan Kayserispor’da eksik oyuncuların fazla olması, rakip karşısında istenilen oyunun ortaya konmasına engel oldu. İlk yarıda rakibin bir golünün ofsayt gerekçesiyle iptal olması da bir yana 2-0 geriye düşmüş bir halde soyunma odasını yolunu tutan futbolcuların bitkin halleri dikkatimi çekti. Bir yandan Burak Yılmaz tribünden maç izlerken diğer yandan da eksik oyuncuların yerine kimi oyuna dâhil edeceğim diye kenar heyetinin bu düşünceli hali ligde bizi daha çok strese sokacak gibi görünüyor. Kayserispor da defans kurgusu evlere şenlik. Bir tarafta Attamah bir tarafta Klovetsios neresinden tutsak elde kalan bir defans bir yandan da rakibin baskısını üzerinde hisseden kaleci Onur. İlk golde madem topa müdahale için çıkıyorsan, dokunacaksın. Kaleyi boş bırakırsan bir de topa müdahale etmeden boş yere açık verirsen rakip de gelir golünü atar. 

Ne desem bilemiyorum. Bir haftada iki maç yapan bir Kayserispor olsa da, sahada bu kadar değişkenlik göstermesi beni bir hayli şaşırttı. Yazımın başında da dediğim gibi eksikler bu kadar hissedilirken biz nasıl olacak da transfer yapmadan bu sezonu sürdüreceğiz şimdiden kara kara düşünmeye başladım.

Karşılaşmada her ne kadar 2. yarıda biraz daha topa basan ve elinde tutan bir görüntü versek de rakibin bu yarıda elde ettiği skor sayesinde fazla ileri çıkmadığını da belirtmek isterim. Yani kısacası Kayserispor kalesinde çok sayıda tehlikeli pozisyon gördü. Hatalar üstüne hatalar, defansın topu uzaklaştıramaması, işin neresinden bakmak gerekiyor bilemiyorum. Yaşadığı birçok tehlikeli atağı kaleci Onurcan ile savuşturmuş olsa da yenen gollerdeki hatalar takımdaki tüm moralleri bozmaya yetti. Bu Kayserispor acil vaka olma yolunda ilerliyor haberiniz olsun…  


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
G-F0G61HQYBB