https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Şevket TEKİN


KAYSERİSPOR VE BİTMEYEN DESTEK ARAYIŞI

Spor Toto Süper Lig ekibi Kayserispor, geride kalan 4 haftada beklentilerin altında kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası karşılaşması dahil 5 maçta, sadece 1 galibiyet alabildi ve ligde 2 puanla 16.sırada yer alıyor.


Spor Toto Süper Lig ekibi Kayserispor, geride kalan 4 haftada beklentilerin altında kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası karşılaşması dahil 5 maçta, sadece 1 galibiyet alabildi ve ligde 2 puanla 16.sırada yer alıyor. Aldığı galibiyette, bilmem kaçıncı ligin bilmem kaçıncı grubunda mücadele eden Orhangazispor´a karşı oynadı.   

Yaşananların ardından akıllardaki soru ?Kayserispor nereye gidiyor´ oldu. Sezon başında çalışmalarına 8-9 oyuncu ile başlayan Kayserispor´dan herkes yıldız transferler beklerken, hayal kırıklığı yaşandı. Başkan ve yönetim kurulu isteği üzerine genç ve tecrübesiz bir çok oyuncu takıma kazandırıldı. Taraftar ve spor kamuoyunun dikkatinin fazla çekilmemesi adına da Welliton, Nakoulma ve Umut Bulut transferleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen onca transferin ardından takım adına faydalı denebilecek bir tek transfer gözüküyor. O isim Mersin İdmanyurdu´dan transfer edilen Welliton. O zaman sormazlar mı, bu takım sadece Welliton ile mi ayakta kalacak diye? Mali nedenleri gerekçe göstererek nereye kadar gidecek bu takım? Ne zamana kadar bu kulübün başındaki isimler aynı olacak? Kayseri´de bu takımı yönetecek başka kimse yok mu?  Yani sadece destek olmadığı için mi takım bu durumda? Bence, birbirimizi kandırmayalım. Kayserispor´a verilen destek ve katkı Kayseri´de başka herhangi bir spor dalında mücadele eden hiçbir takıma verilmiyor. (Bunun için Erciyesspor´un dikkatle izlenmesi yeterlidir)

Kayserispor gibi bir takımı bu şekilde yönetmeye devam ederseniz, her sezon sonunda yeni bir hoca gelir. Takımı ligde tutmaya çalışır. Birkaç oyuncu sayesinde ligde kalırsınız. Hoca, bu oyuncuları gönderir. İsmi duyulmayan oyuncular gelir. Yani sezon sezonda da aynı senaryoyu izleriz. Taraftar ve spor kamuoyu Kayserispor´dan artık büyük başarılar bekliyor?