https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİ’NİN, MALATYA OYUNU

Süper Lig’de her hafta bir sonuçla karşılaşmak benim olduğu kadar, taraftarında kafasında karmaşa oluşturdu dersem, sanırım yanlış bir ifade kullanmamış olurum.


Saha içinde oynanan oyun, saha dışında ortaya konan hal ve hareketler, ne desem bilemiyorum. Ligin alt tarafında rakiplerin puan kaybının olmadığı hafta da kazanmak, diğerlerinin kaybettiği hafta da ise kaybetmek akıllara ne getirmeli, inanın buna karar veremedim. Sanki Kayserispor’da futbolcular bu durumdan çok memnunlar gibi bir düşünce aklıma geliyor. Korona virüsü yüzünden ekran karşısında veya daha öncesinde tribünde maçı takip edenlerin, yine son anlara kadar yürekleri ağızlarında maçı takip etmeleri bir klasik oldu. İnanın saha içindeki bazı oyuncular istedikleri takdirde çok iyi oynayıp, oyunda hâkimiyeti eline almasını biliyor. Bunlarından başında da, ne yazık ki Mensah geliyor. Bu oyuncuyu daha fazla nasıl takımda tutarız diye bir düşünce olmama. En azından bu oyuncuya ligde takımın kalması halinde nereye isterse gidebileceği, açıkça söylenmeli. Ha ‘bunu zaten biliyor’ diyenleriniz olsa da, inanın bu futbolcu bu zamana kadar bizim iyi niyetlerimizin karşılığını vermedi ve vermiyor da! Maçın bakın ilk anlarında ortaya çıkıp biraz oyuna ağırlık koyduğunda, nelerin olduğunu net bir şekilde gördük. Gol yollarında etkili olacak isimleri topla buluşturur ve sonrasında kenara çekilirsin. Daha ne söylemeliyim ki? Bu maçta yaşananları bir kenara bırakında, haftaya bakın diyecek olduğumuzda ise fikstür artık bizim için çok çetin geçecek diye düşünüyorum.

Bu arada sadece liglerini tatil etmeyen bizler ise bu durumda bazı tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzu bilmeliyiz. Öncelik sağlık ama UEFA bu konuda bazı çalışmalar yapıyor. Umarım bizim de yüzümüz bu çalışma sonrasında güler…