https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


Kayseri’de her kafadan bir ses çıkıyor

Kayseri’de her kafadan bir ses çıkıyor


Son günlerde her kafadan bir sesin çıktığı ilimizde kimisi muhtarların nasıl olup da CHP Genel Merkezi’ne gittiğine, kimisi OSB’deki dinleme polemiğine, kimisi de yakında yapılacak olan Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin nasıl olacağına, ha bu arada bir de Kumsmall’da yapılması gerekenler neler, dar boğazdan çıkış nasıl diye birçok konuda yorumlar yapmaya devam ediyor. Yani anlayacağınız şu günlerde ilimiz kısır bir siyaset çekişmesi içine girmiş durumda değil. Yapılacak olan projelerden veya belediyelerin hizmetlerinden bir nebze olsun sıyrılıp, günümüzde bahsettiğim konulardan fısıltıların yayılması devam ediyor. Belediyeler demişken daha düne kadar Talas Belediye Meclisi ve alınan kararlar tartışılıyordu. Gelinen nokta hala birkaç madde tartışılmaya ve siyasi polemik olarak karşımıza çıkmaya devam etse de buna biz kısacası ‘Her kafadan bir ses çıkıyor’ söylemiyle karşılık vermeye devam ediyoruz. İsterseniz kısaca başlıklar altında konulara değinelim;

Mesela öncelikle OSB’de ortaya atıldığı iddia edilen son dedikoduya ya da yapılan araştırmaya bakalım; öncelikle bu konuda Başkan Mehmet Yalçın ile de bir görüşme gerçekleştirdiğim için boyutunun ne olduğunu dinlediğim aktarayım. Anlattıklarından birçok not çıkarttığımı günü gelince paylaşacağımı ifade edeyim. Yani bina yeni yapıldı ve yapımından bu yana teknolojinin son imkanlarının kullanıldığını daha öncesinde Tahir Nursaçan da, her ziyaret edene anlatmıştı. Hatta bir ara bilgisayarların belleklerinin ve tüm binanın sisteminin bağlı olduğu yeri de gelen ziyaretçilere gösterdiğini biliyorum. Burada böylesine hassas cihazların kullanıldığından ben de şimdi haberdar oldum. Sadece görüntü olarak bildiğim sistemlerin, en ince sese kadar hepsini algıladığından söz edilince aklım karışmadı dersem yalan olur. Bu durum bence bu çok da iyi olmamış. Böyle bir durum olunca ‘böceğe ne gerek, zaten sistemin kendisi böcekten daha iyi’ dedim. Birazcık teknolojik bilgiye sahip olduğumdan, uzaktan bağlantı ile tüm sistemin kontrolünün sağlanabildiğini duyunca, bunu fazla yadırgamadım. Her yönetici kendisine bağlı olan yerin kontrolünü sağlamak isteyebilir. Ne de olsa tek söz sahibi olunca durum bu şekilde karşınıza çıkabilir! Aslında bu bir yönden avantaj, bir yönden de dezavantaj. Yönetici için her ne kadar avantaj olsa da, çalışan için mobing olayı gibi algılanabilir. Bu arada sahi aklımın almadığı sadece bir şey var! Yeni yönetim neyden şüphelendi de, İstanbul’dan böylesi önemli bir konuda ekip getirtildi? Acaba ne bu olayın başlangıcı ne?

Gelelim CHP Genel Merkezi’ne gidilmesi ve muhtarların bu olayla ilgili açıklamalarına. Burada daha öncesinde neler olduğu konusunda yazılarım olduğunu belirtmek isterim. Kısa özet yapacak olursak, 57 muhtarın sayısının bir yanlışlık olduğunu ve algı için böyle yapıldığını söylemiştim. Sonrasında CHP’li bir dostum isimlerin ve sayıların gerçek olduğunu ve gizlemek durumunda kaldıklarını ifade etmişti. Bu işi fazla uzatmaya gerek yok. CHP’de İl Başkanı ıslak imzalı üyelik başvurularının olduğunu belirtiyor. En güzeli onları kamuoyuyla paylaşması ve muhtarların öyle ya da böyle söylemlerine fırsat vermemesi ya da bu muhtarlar ‘yok ben iş için veya evladımın geleceği için’ söylemlerini anlatacaklarına, makamların nasıl kullanıldığı algısına girmeden attıkları adımda hata olduğunu düşünüyorlarsa geri çekilmeleri ya da hemen gereğini yaparak üyelikten istifa etmeleridir. Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yok. Kim ne yapıyorsa şahsı için yapıyor. Ne de olsa onlar da bir oy hakkına sahipler. Mahalle muhtarı diye mahallenin tüm oyuna ambargo koymuş halleri yok ya!

Diğer yandan bir de Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin mali genel kurulu dedik. Konu hakkında daha dün ‘Vali Bey aman dikkat’ diye bir yazı yazdım. Konu çok açık ve net. Siyaseten bir algı oluşturulmaya çalışılsa da Başkan Hüseyin Akay ve etrafındakilerin sadece yanında yer alan bir iki isim bu işin daha farklı boyutlara ulaştıramayacaktır. Bu konuda da Valilik makamının gereğini yapacağını tahmin ediyorum. Halkın geleceği ve sağlığı için gereken adımlar kısa sürede atılır. Kimse kimseden hukuksuz veya ahlaksız bir beklenti içinde değiller. Burada herkes vatandaşın hakkının korunması ve sağlığı için uğraşıyor.

Bir diğer konu da Kumsmall. Aslında bunu ilerleyen günlerde genişçe işlemek isterim. Hala eksideki durumun düzeltilmesi için Başkan Ercan Sarıkaya’nın çabaladığını duyuyorum. Hani kımıl kımıl diye bir tabir var ya Ercan Sarıkaya da bir taraftan inşaat, diğer taraftan AVM’nin durumu, kaynak arayışı… Diyorum ya Başkan Ercan Sarıkaya’nın kredi konusunda genel kurulda önü kapanınca, eldeki imkânlarla AVM’nin işleyişini artırmaya çalışıyor. Her kapıyı aşındırıyor. İlimizdeki inşaat firmaları buradaki gökdelen arsası için neden harekete geçmiyor ki?