https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Fatih Mehmet Akbeyaz


Kayseri Havalimanı’ndaki tuvalet rezaleti…

Kayserimizin ne kadar güzel olduğundan, sanayi ve turizm bağlantıları yaparak dünyaya açıldığından bahseden birisi olsam da, ne yazık ki böylesi davranışlarımıza yakışmayacak görüntüler nedeniyle bu kez sizlere seslenmek istiyorum.


Ben 2002 yılından buyana hem yurt içinde, hem de yurt dışında birçok noktaya havayolu ile giden birisiyim. İlimiz için ne kadar önemli olduğunu bildiğim ve geçen günlerde genişlemesi konusunda da atılan adımlar sayesinde gereken önemin verildiğini düşündüğüm havalimanı konusunda, paylaşımlarda bulunacağım. Öyle ki bu paylaşımım birilerinin hoşuna gitmese de, bu ulaşım ağını kullanan vatandaşların manzarayı görünce şaşkınlıklarını saklayamadığını, eleştirdiklerini belirtmek isterim.

Geçen gün bir görüşme için yine Kayseri Havalimanına geldim. İstanbul’a bir iş toplantısı için seyahat gerçekleştirecektim. Uzun zamandır da buradaki bazı noktaları kullanmıyordum. Bunların başında da ne yazık ki, bugünlerde hep daha temiz olması gerektiğinden bahsedilen tuvaletleri kullanma gerekği duydum. Bu pandemi sürecinde devletin tüm birimleri normal yaşam alanlarını dahi MMT ( Maske-Mesafe-Temizlik) söylemiyle daha temiz tutmaktan bahsetse de, ne yazık ki buradaki yetkililer havalimanı içindeki alan temizliğini yapıp, asıl virüsün yayılacağı nokta olan tuvaletlere gereken şekilde özen göstermediklerini net bir şekilde görmüş oldum. Yıllar öncesinde hatırlar mısınız bilmem ama Camikebir’in dışında kullanılan bir tuvalet vardı. Abdest almak için kullanılan üst tarafının altında ise tuvalet yer alırdı. Nasıl desem o zamanlarda bu tuvaleti kullanmak için büyük cesaret isterdi. İşte Kayseri Havalimanı’ndaki tuvaletleri görünce yine geçmişe gittim ve aklıma kötü şartlarda temizlik yapılmadan vatandaşın kullandığı o tuvaletler geldi. Baktığınızda binlerce insanın yıl içerisinde kullandığı bu havalimanı sadece Kayseri’ye gelenlere değil aynı zamanda civar illerde yer alan turistik mekânların ziyaretçileri olan birçok turistinde geçiş güzergâhında olan bu yerin böylesi ‘pis’ hali, beni çok üzdü. Ülke tanıtımı diyoruz ama ilimizin ve ülkemizin tanıtımını bu şekilde mi yapıyoruz diye de yetkililere sormak istiyorum. Çok büyük bir ayıp. Ne kadar yoğunluk olursa olsun buranın temizliğini yapanların gerekirse bu konuda hiç taviz vermeden buranın temizliklerini yapmaları gerekir.  Umarım bu durum kısa sürede çözümlenir de, tanıtım tanıtım dediğimiz bu nokta da kötü imaj üzerimize yapışmaz…