https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


Kayseri havalimanı ne halde bilen var mı?

Öyle bir solukta bakıp geçemeyeceğim ama ne olursa olsun, ondan başka da yer bulamayacağım bir mekândan bahsedeceğim.


Havalimanı konusunda daha önce birçok yazı kaleme alınmıştır. Öyle ki kimisi genişlemesinden, kimisi de içinde bulunan koşulların elverişli olmayışından bahsetmiş bir mekân. Kayseri Havalimanı ‘pek yeterli değil’ denilirdi ve yakın zamanda genişlemesi için temeli atılarak çalışmalar başlatıldı. O zamana kadar da mevcuttaki yapılar hem yurt içinden, hem de yurt dışından gelenlere hizmet etti, etmeye de devam ediyor. İşte biz de bu durumu kısaca mercek altına alalım dedik.

İnsanların tıkış tıkış olduğu, tuvaletinden tutun da içerideki alanda hijyen konusunda ne kadar temiz olduğu tartışılır bir mekanda, biz kış döneminde yabancı misafirleri, yaz döneminde ise gurbetçilerimizi ağırlıyoruz. ‘Yetersiz olmasına yetersiz ama ne yapalım elimizdekini kullanıyoruz’ da diyebilirsiniz. Hızlı gelişen ve nüfusu neredeyse 1,5 milyona yaklaşan Kayseri için 7 veya 8 uçağın park yapabileceği bir hava meydanını bu zamana kadar yeterli görenlere de buradan selamlarımı iletiyorum. Hani çarşı içinde otopark bulamayan aracınızla iki sıra, hatta üç sıra yapmak zorunda kalırsınız ya, işte akşam saatlerinde gelin bir bakın bakalım; burada uçaklar nasıl yan yana park yapmak zorunda kalıyor. Sadece bu değil içerinin temizlik sorununa ne demeli? Geçenlerde yazarımız M. Fatih Akbeyaz’ın da belirttiği gibi tuvaletlerin hijyen konusunda bakımını kimse yapmıyor mu acaba?

Yani daha ne yazsam diye düşünmeme gerek yok, birçok olumsuzluk var ama ben başka bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Kulağıma gelen fısıltılara göre inşaatı başlanan genişleme çalışmalarında değişim yapılmış. Hali hazırda belirlenen planda bir tadilat yapıldığı bilgisine ulaştım. İki katlı yapılması planlanan binada uçakların yaklaştığı körük sayısı biraz artırılmış ve mevcuttaki binalar da, iç hat için kullanılmaya başlanacakmış. Burası için böylesi bir değişim olduysa demek ki, tamamlanma konusunda da bir zaman gecikmesi yaşanacaktır. Umarım yapılan tadilatlar genişlemekten çok küçülmeye sebebiyet vermez. Bir de zamanında tamamlanması için beklenen havalimanı artık hızla yapılır. Hızlı tren ve havalimanı derken, birkaç yıldır sadece söylemlerde olduğumuzu artık icraatların olması gerektiğini hatırlatmak isterim…